V oblasti Spišskej Magury spadol poľský paraglajdista z 15-metrovej výšky: Skončil so zranenou chrbticou!

NETKY.SK • 21 Máj 2014, 17:18 • 2 min
V oblasti Spišskej Magury spadol poľský paraglajdista z 15-metrovej výšky: Skončil so zranenou chrbticou!

VYSOKÉ TATRY - Horskú záchrannú službu (HZS) dnes v popoludňajších hodinách požiadali prostredníctvom operačného strediska o pomoc poľskí kolegovia.

slovakia

left justify in out

Tým oznámili pád poľského paraglajdistu v oblasti Spišskej Magury, ktorý po problémoch s padákom spadol z výšky približne 15 metrov na trávnatý povrch. 
     

Z HZS informovali, že o súčinnosť bola požiadaná aj posádka Vrtuľníkovej záchrannej a zdravotnej služby Air-Transport Europe z Popradu a zároveň na miesto nehody vyslali terénne vozidlo HZS. Vrtuľník vzal na palubu záchranára HZS z heliportu v Starom Smokovci a podľa zadaných GPS údajov leteli priamo na miesto nehody. 
     

Po pristátí neďaleko tzv. Rázcestia pri Tablici našli zraneného 33-ročného muža. Záchranári ho na mieste ošetrili, nabalili do vákuového matraca a naložili na palubu vrtuľníka. Následne ho s podozrením na vnútorné poranenia a poranenie chrbtice transportovali do popradskej nemocnice.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies