Dubaj zrušil 30-percentnú daň z alkoholu, chce podporiť turizmus

NETKY.SK • 2 Január 2023, 19:00 • 2 min
Dubaj zrušil 30-percentnú daň z alkoholu, chce podporiť turizmus

DUBAJ - Dubaj začal rok 2023 zrušením 30-percentnej dane z predaja alkoholu. Zároveň prestáva vyberať poplatok za licenciu na alkohol, samotná licencia však bude potrebná naďalej. Cieľom je podporiť kľúčový sektor cestovného ruchu v situácii, keď konkurencia zo strany susedov rastie. Informovali o tom server BBC a denník Financial Times.

slovakia

left justify in out

Dubaj uvoľňoval pravidlá v tejto oblasti už dlhší čas. Najnovšie kroky sú považované za úsilie výraznejšie zvýšiť atraktivitu Dubaja pre zahraničných návštevníkov. Rozhodnutie, ktoré vstúpilo do platnosti 1. januára, bude predbežne trvať jeden rok, pričom ako uviedol Financial Times, toto obdobie je považované za testovacie. Dubaj roky lákal viac turistov než jeho susedia. Čiastočne k tomu prispela vyššia tolerancia emirátu a omnoho liberálnejší životný štýl. V poslednom období mu však vzrástla konkurencia zo strany bohatších susedov, ktorí sa usilujú znížiť závislosť od produkcie ropy práve rozvojom oblasti cestovného ruchu a finančníctva. Saudská Arábia, ktorá bola v minulosti vysoko závislá od predaja ropy, v poslednom období investuje do rozvoja nových sektorov a výraznejšie sa otvára oblasti zábavy. Podľa Financial Times začal Rijád vo väčšej miere prezentovať historické pamiatky krajiny a uvažuje o legalizácii predaja alkoholu. Katar, ktorý sa zahraničiu prezentoval najmä počas Majstrovstiev sveta vo futbale, rovnako výrazne zvýšil investície do oblasti cestovného ruchu a pohostinstva. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona