MS v hokeji: Proti Britom to bol boj do poslednej sekundy! Povinné tri body sme nakoniec získali

NETKY.SK • 23 Máj 2021, 13:57 • 2 min
MS v hokeji: Proti Britom to bol boj do poslednej sekundy! Povinné tri body sme nakoniec získali

RIGA - Aj druhé vystúpenie na majstrovstvách sveta v hokeji v lotyšskej Rige premenili slovenskí hokejisti na víťazstvo po 60 minútach. Po piatkovom vstupnom triumfe nad Bielorusmi (5:2) v nedeľu zverenci kanadského trénera Craiga Ramsayho zdolali hráčov Veľkej Británie 2:1 (1:0, 1:1, 0:0).

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Slováci mali vo väčšine zápasu veľkú prevahu. Hrali aktívne, veľa strieľali, ale chýbala im efektivita. Najväčšou prekážkou bol pre nich brankár Ben Bowns, ktorý si pripísal 41 zákrokov s úspešnosťou 95,35%. Celkovo slovenskí hokejisti v pokusoch na bránku súpera prestrieľali 43:14. Najlepším hráčom slovenského tímu sa stal autor víťazného gólu aj asistencie Róbert Lantoši.

 

img


Najbližším súperom slovenských hokejistov v Olympijskom športovom cente v Rige budú v pondelok od 15.15 h SELČ Rusi. Pôjde o súboj dvoch nezdolaných tímov v tabuľke A-skupiny.

 

Z druhého duelu Slovákov na MS v Rige uplynulo len 25 sekúnd, keď spolupráca prvého útoku vyústila do vedúceho gólu. Marek Hrivík využil prihrávku Róberta Lantošiho a strelou švihom prekonal brankára Britov Bena Bownsa. Skorý gól síce slovenských hokejistov povzbudil, ale tí vo väčšine zápasu predviedli festival nepremenených príležitostí.

 

 

Najviac šancí si utvoril prvý útok s Cehlárikom, Hrivíkom a Lantošim, ale Bowns v prvej tretine pochytal všetkých 17 slovenských streleckých pokusov. V 19. min mal zrejme najväčšiu príležitosť Lantoši po prihrávke Hrivíka, v nájazdovej pozícii tesne minul bránku.

Do druhej tretiny nastúpil v slovenskej bránke Július Hudáček, ktorý nahradil zraneného Branislava Konráda. A puk lovil z bránky už po necelých troch minútach. Strelu Bretta Perliniho síce vykopol betónom, ale priamo na nepokrytého Liama Kirka a dosiaľ jediný strelec Britov na MS druhým gólom na šampionáte vyrovnal na 1:1.

 

 

Ubehli dve a pol minúty a Slováci opäť viedli. Tentoraz sa v role strelca ocitol Lantoši, ktorý si vo vzdialenosti útočného kruhu v pokoji prichystal puk na strelu švihom a trafil vzdialenejší roh bránky Veľkej Británie - 2:1.

 

img

 

V 28. min šiel na trestnú lavicu ako prvý spomedzi všetkých hráčov na ľade Cehlárik, ale Matthew Myers v solídnej príležitosti Hudáčka neprekonal. V 37. min mal Juraj Slafkovský obrovskú príležitosť stať sa najmladším Slovákom so streleným gólom na MS v histórii, ale 17-ročný mladík neprekonal Bownsa. O minútu neskôr si rovnaký hráč šancu zopakoval, ale gólový reparát sám pred brankárom Britov nezložil.

 

Aj v tretej tretine sa slovenskí hokejisti dostali do množstva šancí, zostali však nevyužité. Briti cítili šancu na body, v závere sa odhodlali k hre bez brankára, ale rovnako neuspeli. Slováci si udržali tesné vedenie až do konca a so 6 bodmi a skóre 7:3 sa v tabuľke A-skupiny dostali na úroveň prvých Rusov.

 


Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji 2021 - Riga (Lot.) - A-skupina - nedeľa:

Veľká Británia - Slovensko 1:2 (0:1, 1:1, 0:0)
Góly: 23. Kirk (Perlini, Richardson) - 1. Hrivík (Lantoši), 25. Lantoši (Cehlárik)
Vylúčení: 2:2 na 2 min, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Fraňo (ČR), Gouin (Fr.) - Constantineau (Kan.), Oliver (USA), bez divákov
Zostavy:
Veľká Británia: Bowns - Richardson, Tetlow, D. Phillips, O'Connor, Clements, Ehrhardt, Swindlehurst - Dowd, Hammond, Lake - Connolly, Perlini, Kirk - Betteridge, Lachowitz, Duggan - J. Phillips, Myers, Davies
Slovensko: Konrád (Hudáček) - Gernát, Rosandič, Nemec, Ďaloga, Grman, Jánošík, Gachulinec, Kňažko - Cehlárik, Hrivík, Lantoši - Skalický, Krištof, K. Pospíšil - Studenič, Roman, Faško-Rudáš - Slafkovský,M. Sukeľ, Liška
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies