V Nitrianskej synagóge predstavia výstavu s názvom Portréty ženy

NETKY.SK • 16 Apríl 2023, 15:00 • 2 min
V Nitrianskej synagóge predstavia výstavu s názvom Portréty ženy

NITRA - Tvorbu výtvarníčky Eriky Hanovej predstaví výstava Portréty ženy. V nitrianskej synagóge bude sprístupnená od 18. apríla do 19. mája.

slovakia

left justify in out

Ako uviedli organizátori, expozíciu tvoria predovšetkým diela vytvorené technikou akvarelu a portréty maľované kombinovanou technikou. "Prezentujú autorkin typicky ženský cit pre danú tému. Vo svojich dielach sprítomňuje portrétované osobnosti akoby v zrkadlovom odraze, v ktorom jej autorský uhol pohľadu ponúka náhľad na portrétovaného cez precízne zvolenú paletu farieb a ich symboliku," povedala kurátorka Zuzana Almáši Koreňová.

 

Autorka výstavy sa popri technike akvarelu zaoberá aj tvorbou šperkov, v ktorej kombinuje techniku spájania rôznych materiálov v symbióze s aplikovaním minerálov. "V súčasnosti reprezentuje Slovensko aj na medzinárodnej výstave akvarelových umelcov Fabriano in Acquarello v Bologni," doplnila kurátorka výstavy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies