Taliansky gigant sa topí v problémoch. Juventus zažíva najväčšiu krízu od roku 1961

NETKY.SK • 21 September 2021, 10:37 • 2 min
Taliansky gigant sa topí v problémoch. Juventus zažíva najväčšiu krízu od roku 1961

TURÍN – Pred sezónou 2021/2022 sa v Taliansku hovorilo o tom, že fanúšikovia v Serii A uvidia návrat kráľa. Turínsky Juventus plánoval pod vedením staronového trénera Allegriho opäť zaútočiť na scudetto, po štyroch kolách sa však krčí na dne tabuľky.

slovakia

left justify in out

Stará dáma sa v minulom ročníku kvalifikovala do Ligy majstrov po víťazstve nad Neapolom až v poslednom kole a sezónu zakončila na 4. priečke tabuľky, čo bol pre hrdý klub obrovský šok. Juventus predtým v domácej súťaži jasne dominoval a získal 9 majstrovských titulov v rade. Experiment s neskúseným trénerom Andreom Pirlom sa vedeniu nevyplatil, kufre si navyše po sezóne musel baliť aj športový riaditeľ Fabio Paratici, ktorý zamieril do Tottenhamu.

 

 

V lete teda nastal akýsi reštart. Pirla na lavičke vystriedal úspešný Massimiliano Allegri, ktorý s Juventusom v nie tak dávnej minulosti získal 5 majstrovských titulov, navyše ho dvakrát priviedol do finále prestížnej milionárskej súťaže. Hlavnou posilou sa stal taliansky reprezentant a čerstvý majster Európy Manuel Locatelli zo Sassuola, klub sa však musel vysporiadať s odchodom hviezdneho Cristiana Ronalda, ktorý zamieril do Manchesteru United.

 

Práve Ronaldo bol v minulej sezóne terčom kritiky a fanúšikov jeho odchod potešil aj napriek tomu, že v minulej sezóne strelil v pruhovanom drese vo všetkých súťažiach 36 gólov. V kabíne ho nahradil odchovanec klubu, len dvadsaťjedenročný Moise Kean.

 

 

Verejnosť teda očakávala úplne nový Juventus, ktorý sa opäť pobije o najvyššie priečky. A zatiaľ čo je na hodnotenie po štyroch odohraných kolách pochopiteľne priskoro, klub prežíva najhorší štart do sezóny od roku 1961. Víkendová remíza 1:1 v derby s AC Miláno znamená, že Juventus sa s dvomi bodmi nachádza na 18. priečke tabuľky. Turínčania pritom viedli od 4. minúty po rýchlom góle Moratu, v 2. polčase však vyrovnal Rebič.

 

„Musím sa priznať, že som pri striedaniach urobil chyby. Mal som do hry poslať viac defenzívnych hráčov a ubrániť výsledok 1:0, situáciu som zle vyhodnotil. Viacerí hráči však musia ukázať väčšie odhodlanie pobiť sa o výhru. Musia byť viac koncentrovaní a kreatívni,“ nebral si servítky pred ústa Allegri.

 

 

Juventus si minulý týždeň napravil chuť aspoň v Lige majstrov po jednoznačnej výhre 3:0 proti švédskemu outsiderovi z Malmö. Ďalšiu šancu napraviť svoje postavenie v tabuľke budú mať hráči Juve už zajtra, keď sa predstavia na ihrisku Spezie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies