Pomohla jej zdravotná sestra, ktorá v skutočnosti neexistovala

NETKY.SK • 6 Máj 2021, 07:36 • 2 min
Pomohla jej zdravotná sestra, ktorá v skutočnosti neexistovala

Pre Krystinu Potterovú sa detstvo nespájalo s rozprávkovo čistým šťastím, aké by človek akosi jednoznačne očakával. V mladom veku by každý aj bez schopnosti hľadieť do tajomna budúcnosti predpokladal, že sa jej deň podarí naplniť hrou, nezbednosťou a trochou povinnej múdrosti v škole.

slovakia

left justify in out

Nanešťastie, osud to zariadil tak, že Krystine bola ako 7-ročnej diagnostikovaná vážna choroba srdca. Telo ju zrádzalo, nútilo ju cítiť bolesť, premýšľať o smrti a navrávalo jej, že na vine je ona sama. Občas sa jej zdalo, že predsa musí byť chybná, keď má tak veľmi odlišný spôsob života.

 

Nedopadlo to dobre
V istej chvíli sa lekárska komunita rozhodla hospitalizovať ju za účelom vykonania nutného zákroku. Prirodzene, mal jej pomôcť, hoci jeho forma bola zatiaľ nová a navyše aj dosť drastická.

 

img


Anesteziológ však nedopatrením spôsobil, že jej zlyhali pľúca, a keď sa po operácii prebrala, zistila, že nič nie je v poriadku. Dovŕšila len dvanásť rokov a už ju zmáhala depresia. Bolo to pochopiteľné, nedalo sa s tým vyrovnať iba mávnutím ruky či pár kvapkami slĺz.

 

Mohlo by vás zaujímať: Keď Boh vypočuje ženu ľahkých mravov


Smrť
Krystina začula, ako sa z vedľajšej miestnosti ozýva neprestajné pípanie, pričom zdravotný personál splašene pobehoval sem a tam. Ohlasoval sa modrý kód, čo dosvedčil aj dlhý a neprestávajúci tón.


Krystina síce zosnulého pacienta osobne nespoznala, aj napriek tomu ju ale odchod zo sveta zasiahol a spôsobil jej paniku. Onedlho sa vo dverách objavila zdravotná sestra, ktorá sa mladej dievčine predstavila ako Karen.

 

Upokojovala ju, predčítala jej, až napokon zaspala azda najpokojnejším spánkom, aký jej organizmus od narodenia ešte nezažil. Na druhý deň vyrozprávala o večernom zážitku aj rodičom, nezabúdala podrobne opísať nielen Kareninu milotu, ale aj jej výzor.

 

img

 

Otec sa neznámej žene chcel, samozrejme, poďakovať, a preto navštívil miestnosť, o ktorú sa zdravotné sestry spoločne delili. Vypytoval sa na ňu, zopakoval dcérine slová, ale odpoveď bola zakaždým rovnaká. Žiadna taká pracovníčka v nemocnici nie je. Jednoducho neexistovala.

 

Prečítajte si tiež: Žena, ktorá odvrátila holokaust

 

Nie je sama
Krystina si to zapamätala, a hoci sa aj neskôr potýkala s ťažkosťami a operáciami, nepodliehala zúfalstvu. Je si totiž istá, že Karen jej poslal Boh, aby ju ubezpečil, že nie je sama.


Nie zakaždým Stvoriteľ posiela anjela v uniforme zdravotníčky, vždy sa však dá spoľahnúť, že neopustí a v prípade potreby poteší. Len stačí nechať oči otvorené a všímať si úsmev, ktorý padá z neba.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies