V Nemecku zadržali troch pašerákov, migrantov dokonca prevážali aj cez Českú republiku

NETKY.SK • 31 Január 2018, 13:08 • 2 min
V Nemecku zadržali troch pašerákov, migrantov dokonca prevážali aj cez Českú republiku

LIPSKO - Troch mužov podozrivých z pašovania migrantov v kamiónoch cez Európu do Nemecka zatkli počas razií po celej krajine. Podľa agentúry DPA o tom informovala v stredu nemecká spolková polícia.

slovakia

left justify in out

Zadržaní prevážali migrantov do Nemecka údajne aj cez Českú republiku, uviedol spravodajský portál Novinky.cz s odvolaním sa na verejnoprávnu rozhlasovú stanicu MDR (Mitteldeutscher Rundfunk). Policajti podnikli razie v stredu skoro ráno v bytoch a vo firmách v hlavnom meste Berlín, ako aj v troch ďalších nemeckých spolkových krajinách Sasko, Severné Porýnie-Vestfálsko i Brémy.

 

Policajná operácia za účasti vyše 200 príslušníkov sa zameriavala na veľký pašerácky gang, ktorý pôsobil na balkánskej trase, jednej z hlavných trás migrantov smerujúcich do bohatých štátov v západnej Európe. Hovorca nemeckej spolkovej polície uviedol, že dvoch z podozrivých zadržali v Berlíne, tretieho zatkli v kúpeľnom meste Bad Muskau na nemecko-poľských hraniciach.

 

Podľa stanice MDR sú zadržanými občania Turecka, Bulharska a Poľska. Utečenec, ktorý sa chcel dostať do Nemecka, mal podľa informácii rádia zaplatiť 8000 eur. Ľudí pašovali v nákladných vozidlách za tovarom. Do Nemecka takto dopravili okolo 160 osôb vrátane niekoľkých detí. Migrantov prevážali buď cez Poľsko alebo cez Českú republiku, uviedol portál Novinky.cz s odvolaním sa na stanicu MDR.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies