ROZHOVOR s ikonou módy na Slovensku. Pripravili sme 5 otázok pre módnu divu LÝDIU ECKHARDT

NETKY.SK • 17 Júl 2023, 19:00 • 2 min
ROZHOVOR s ikonou módy na Slovensku. Pripravili sme 5 otázok pre módnu divu LÝDIU ECKHARDT

BRATISLAVA - Lýdia Eckhardt je vedúcou osobnosťou v slovenskom módnom priemysle. Pripravili sme pre ňu zápar otázok o móde, módnych trendoch a dozviete sa niečo aj o jej poslednej módnej prehliadke.

slovakia

left justify in out

Začnime Vašou módnou prehliadkou, aké farby na nej rezonovali? Sú nejaké "in" pre tento rok?

Všetko je IN, čo nám pristane, a v čom sa skvelo cítime. Aj velikán módy Armani povedal: "Žena ktorá ma svoj štýl, by ho nikdy nezmenila kvôli módnym trendom".

Naša letná kolekcia hýrila farbami, kvetmi... Áno, vždy po zime ženy túžia rozkvitnúť..... V našom salóne sa okrem výrazných, či pastelových farieb teší veľkej obľube aj biela.
Záujem o čiernu v lete trošku upadá, aj keď po malých čiernych dychtí asi každá dáma.

 

Čo bolo nosnou témou Vašej poslednej módnej prehliadky?

Každá naša prehliadka má svoju tému, ktorá sa nesie celým večerom.

Kým v minulosti som sa dlho zamýšľala nad témou večera, tak túto som už dávnejšie začala "stretávať po ceste."  ENERGIA!  Áno, pri mnohých situáciách, ale aj osobných komunikáciách som cítila jej veľkú absenciu ...Tak kde zmizla tá energia ?! Ja verím, že nezmizla, ale to, že zdražela vo všetkých oblastiach pociťujeme všetci! ... Začala som pátrať,  kde ju mám hľadať....Nemyslím tú elektrickú...to nechám na našich odborníkov...ale tú životnú.... ktorá sa začala vytrácať aj zo mňa.  Vo februári, keď som sa pustila do prípravy podkladových textov, som stagnovala pri každej vete. Ale čím viac som prenikala do témy , tým viac som sa dobíjala. Je to až neuveriteľné, ako úvaha nad touto témou pozitívne ovplyvnila aj mňa. A tak sme sa spoločne počas prehliadky zamysleli, a ja sa veľmi teším, že sme strávili nádherný večer, ktorý priniesol mnohým kúsok novej energie, úsmev, nádej, ale hlavne uvedomenie, že život je jeden veľký zázrak a my sme jeho súčasťou.

 

Aké je vaše osobné odporúčanie, máme byť ,,otrokmi" módnych trendov?

Aj keď samozrejme sledujem módne trendy, hlavným mojim trendom sú potreby a túžby mojich klientiek. Nemyslím si, že v dnešnej dobe sú dámy "otrokmi" módnych trendov.  Keď si aj všimneme, že v rámci sezónnych trendov je  toľko inšpirácie a ponúk , že si dokáže vybrať každý. Mnohé dámy si už začali budovať šatník a niekedy naozaj stačí ho doplniť o pár "vychytávok" a kombinovať s tým čo už máme.

 

Čo považujete za vrchol nevkusu v odievaní?

Nie som kompetentná nikoho a nič hodnotiť. Každý má iný stupeň nastavenia a vnútorných pocitov. Doba sa mení a často to čo bolo v minulosti neprípustné, sa stáva hitom. Spomínam si na biele ponožky k oblekom, ktoré boli výrazne zatracované a potom Michael Jackson urobil z nich trend. Minule som si všimla dokonca červené ponožky u ženícha. Aj som sa pousmiala, aké originálne, veď v období mojej mladosti, to bolo absolútne neprípustné.

 

A na záver, mnoho dievčat i dám nosí ku krásnym šatám tenisky. Je to podla Vás prípustné?

Nielen ku krásnym šatám , dokonca aj k svadobným. Doba sa mení  a každá mladá generácia chce byť rebelská a priniesť niečo nové. V mojej mladosti sa staršie ročníky pohoršovali nad riflami, a teraz ich nosia. Aj tenisky prešli svojim vývojom. V dnešnej dobe je naozaj obrovská škála ponuky od luxusných  cez "mašlové". A ja som uvítala tento trend, lebo v tejto "zrýchlenej" dobe nám práve tenisky prinesú pohodlie a praktičnosť. Samozrejme lodičky majú vždy svoju prioritu a noblesu.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Lýdia Eckhardt / Martin Petráš Foto: Lýdia Eckhardt - Módny salón / Facebook
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies