V Trnave prežívajú veľkú radosť, Spartak sa predstaví vo finále Slovenského pohára

NETKY.SK • 17 Apríl 2019, 13:41 • 2 min
V Trnave prežívajú veľkú radosť, Spartak sa predstaví vo finále Slovenského pohára

TRNAVA - Spartak Trnava dosiahol vytúžené finále Slovenského pohára. V dvojzápasovej konfrontácii s hráčmi FK Senica rozhodol o postupe Spartaka do finále slovenskej pohárovej súťaže Slovnaft Cup 2018/2019 rozhodol napokon jediný presný zásah. Vo finálovom dueli, ktorý sa odohrá 1. mája 2019 v Nitre sa stretnú spartakovci s úspešnejším tímom z druhého semifinálového súboja MFK Zemplín Michalovce - MŠK Žlina.

slovakia

left justify in out

Tréner Michal Ščasný nemal k dispozícii ešte stále zraneného brankára Dobrivoja Rusova, útočníka Davida Depetrisa, záložníka Václava Dudla či krídelníka Fabiana Miesenbocka. Naopak, po zranení čakal na lavičke pripravený Jakub Rada. V základnej zostave sa udiala jedna zmena, Rafaela Tavaresa nahradil Štefan Pekár.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

🔴⚫️ Aby sme nezabudli 👀🤩⚽️ 1. mája sa vidíme v Nitre!

Príspevok, ktorý zdieľa FC Spartak Trnava - official (@spartak_sk),

 

Spartakovci držali od úvodu loptu na svojich kopačkách. Súperovi ju nechceli požičať. Postupnými akciami sa snažili prepracovať do domácej šestnástky. O prvý vzruch sa postaral Čonka, zhruba z dvadsiatich metrov napriahol, no brankár Senice loptu, ktorá smerovala k ľavej žrdi, vyrazil na rohový kop. Po ňom sa do zakončenia hlavou dostal Janečka, ale priestor medzi tromi žrďami netrafil. Aj v druhej sľubnej šanci sa ocitol Čonka. Po ľavej strane unikol Lovat, našiel Yilmaza, ktorý pod sebou vo vnútri šestnástky našiel spomínaného Čonku a ten trafil brvno. V prvom dejstve si defenzíva andelov počínala rutinérsky, Záhoráci sa k ohrozeniu Boleka nedostali.

 

 

Po zmene strán sa zapotil o niečo viac. Zasahovať musel po Asmahovom priamom kope i hlavičke Diasa. S pribúdajúcimi minútami silnel tlak z oboch strán. Skórovať mohol Grendel, Taborda jeho bombu vyrazil pred seba, kde z hranice pokutového územia dorážal Čonka. Lopta mierila do siete, ale v poslednej chvíli ju tečoval jeden z obrancov domácich. Z následného rohu mal gól na kopačke Yilmaz. Center Lovata usmernil do bočnej siete. Senica mohla v samom závere poslať semifinále do predĺženia. V stopercentnej šanci, po nákope, zostal pred bránou Ramirez, na smútok svojej lavičky mierila lopta vedľa brány. V nadstavenom čase presný zásah nepadol. Spartakovci dosiahli vytúžené finále Slovenského pohára. V ňom vyzvú 1. mája v Nitre lepšieho z dvojice Michalovce - Žilina (prvý zápas sa skončil remízou 1:1).

 

Michal Ščasný (tréner FC Spartak Trnava): "Pocity sú fantastické. Chalani to odmakali a toto je pre nich odmena. Dôležité bolo, aby sme v celom dvojzápase udržali hráčov Senice pod tlakom, nedali im veľa priestoru na rýchle protiútoky a mali nervy na uzde, lebo stretnutia boli dosť vyhecované."

 

Ricardo Chéu (tréner FK Senica): "O konečnom výsledku sa rozhodlo v prvom stretnutí. Dvojzápas rozhodli detaily a gól v prvom zápase. Spartak k nám prišiel neurobiť chybu, čo sa mu aj podarilo. Rešpektujeme silu súpera a gratulujeme mu k postupu. Pre nás bude teraz najdôležitejšie zabojovať o záchranu v najvyššej súťaži."

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies