V Nemecku proti obmedzeniam či očkovaniu protestovali desaťtisíce ľudí

NETKY.SK • 25 Január 2022, 06:45 • 2 min
V Nemecku proti obmedzeniam či očkovaniu protestovali desaťtisíce ľudí

BERLÍN – Desaťtisíce ľudí protestovali v pondelok večer vo viacerých nemeckých mestách proti epidemiologickým obmedzeniam a povinnému očkovaniu, informuje agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Polícia iba v spolkovej krajine Bavorsko evidovala vyše 100 zhromaždení s desiatkami tisíc účastníkov. Najviac ľudí sa zišlo v Norimbergu. V Durínsku vyšlo do ulíc približne 22 000 ľudí a zhruba 10 000 sa ich zhromaždilo v spolkovej krajine Meklenbursko-Predpomoransko na severovýchode krajiny. Ako pripomína DPA, mnohé z protestov sa nesú v znamení „pochodov“, a to najmä v posledných týždňoch. Dôvodom je, že organizátori nenahlasujú úradom tieto podujatia ako oficiálne protesty.

 

img

 

Minulý pondelok sa na obdobných protestoch podľa odhadov zúčastnilo takmer 100 000 ľudí. Nemecký kancelár Olaf Scholz v pondelok oznámil, že Nemecko napriek prudkému nárastu nových prípadov nákazy koronavírusom nateraz nesprísni protipandemické opatrenia, ale nepristúpi ani k ich uvoľňovaniu. Nemecký prezident Frank-Walter Steinmeier v pondelok v súvislosti s násilnosťami počas protestov proti vládnym proticovidovým nariadeniam varoval pred ohrozením spoločenského zmieru. Konkrétne v tejto súvislosti kritizoval útoky na lekárske ambulancie a očkovacie autobusy, či vyhrážky smrťou adresované najmä komunálnym politikom.

 

Možno vás zaujme: Európski lídri po rokovaní s Bidenom potvrdili jednotný postup voči Moskve



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies