Nálada v nemeckej ekonomike sa zhoršila piaty mesiac po sebe

NETKY.SK • 26 August 2023, 08:00 • 2 min
Nálada v nemeckej ekonomike sa zhoršila piaty mesiac po sebe

Mníchov - Nálada v nemeckej ekonomike sa v auguste opäť zhoršila. Poukázali na to v piatok zverejnené výsledky prieskumu ekonomického inštitútu Ifo. Jeho index podnikateľskej dôvery v auguste klesol o 1,7 bodu na 85,7 bodu a dostal sa najnižšie od októbra 2022.

slovakia

left justify in out

Pozorne sledovaný ukazovateľ klesol piatykrát po sebe. TASR o tom informuje na základe správy agentúry DPA. Už tri za sebou nasledujúce zníženia hodnoty indexu môžu podľa ekonómov signalizovať zmenu trendu vývoja hospodárstva smerom k recesii. Analytici predpovedali na august miernejší pokles na 86,8 bodu. Obdobie sucha v nemeckom hospodárstve sa predlžuje, konštatoval prezident inštitútu Clemens Fuest. Podľa najnovšieho prieskumu sa výrazne zhoršilo hodnotenie súčasných podmienok a pesimistickejší bol aj pohľad do najbližších mesiacov. Podnikateľská nálada sa zhoršila vo všetkých hodnotených odvetviach a v stavebníctve pokračovala v strmej ceste smerom nadol. V rámci augustového prieskumu oslovil inštitút Ifo približne 9000 nemeckých firiem. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Vinceová
TASR, Foto: pixabay
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies