Čo si myslí Panenka o dvoch najväčších futbalistoch súčasnosti, spomenul aj ťažkú skupinu Slovákov na ME

NETKY.SK • 14 Február 2021, 16:15 • 2 min
Čo si myslí Panenka o dvoch najväčších futbalistoch súčasnosti, spomenul aj ťažkú skupinu Slovákov na ME

BRATISLAVA - Podľa niekdajšieho československého futbalového reprezentanta Antonína Panenku budú mať Slováci na tohtoročných majstrovstvách Európy ťažkú skupinu, no sú v nej podľa neho súperi, s ktorými sa dá hrať.

slovakia

left justify in out

Majstrovstvá Európy

Ako hovorí, Poliaci majú podobný štýl ako Slováci a Česi. Rozhodne tak podľa neho momentálna forma, no hlavne podľa neho treba ustrážiť Roberta Lewandowského. Švédov hodnotí ako húževnatých, ťažko sa proti nim podľa neho presadzuje. "So Španielmi sa dá hrať, ale pri nich existuje riziko, že keď vás ´chytia´, dajú vám 4-5 gólov," vyhlásil Panenka pre portál Webnoviny.sk.

 

img


Na turnaji bude okrem Slovenska držať palce aj Česku a Rakúsku, kde strávil niekoľko rokov na sklonku kariéry. "Aspoň mám na výber. To je dobré," pousmial sa strelec rozhodujúcej jedenástky, tzv. vršovického "dloubáka", vo finále ME 1976 v Belehrade.

V období, keď má dostatok voľného času, sleduje dostupné futbalové prenosy. Tie sa zväčša konajú pred prázdnymi tribúnami, no ako vraví, je vďačný, že sa aspoň niečo hrá.

 

Najlepší klub súčasnosti 

Spomedzi európskych mužstiev sa mu momentálne veľmi páči nemecký Bayern Mníchov, ktorý vo štvrtok vyhral klubové majstrovstvá sveta v Katare a v uplynulej predĺženej sezóne 2019/2020 tak získal šesť trofejí. "Bayern má všetko potrebné – bojovnosť, tvrdosť, pohyb, behavosť, dobrých hlavičkárov, svetového zakončovateľa… A veľmi silnú lavičku… Právom mu patrí titul najlepšieho tímu sveta," povedal Panenka.

 

img

 

Víťazí uňho priamočiarosť
Zároveň podotkol, že na Bayern sa rád díva, pretože Mníchovčania za každých okolností chcú hrať futbal. "Takticky nezdržiavajú a neprihrávajú si s brankárom ako iné mužstvá. Mám rád aj Real Madrid, Barcelonu, Paríž St. Germain, manchesterské kluby, Chelsea… Na nich sa mi páči, že netaktizujú a vždy idú za víťazstvom," doplnil.

 

Legendy prekonávajú legendy 

Už 72-ročný Panenka futbal stále sleduje naplno. Pristavil sa preto aj pri dvoch najväčších ikonách súčasnej futbalovej scény. Portugalčan Cristiano Ronaldo sa nedávno stal najlepším strelcom futbalovej histórie, keď prekonal legendárneho Brazílčana Pelého i niekdajšieho československého reprezentanta Josefa Bicana. "Je to futbalista, ktorý spadol z Mesiaca. Pri takejto konkurencii a fyzickej a silovej pripravenosti všetkých hráčov prakticky strelí gól, kedy chce. Je to naozaj výnimočný hráč," povedal Panenka.

 

 

Na Messiho mieste by odišiel 
V súvislosti s Lionelom Messim si myslí, že by mohol skúsiť futbalové šťastie niekde inde ako v FC Barcelona, kde mu súčasný kontrakt platí iba do konca aktuálnej sezóny 2020/2021. "Podobne ako Ronaldo je to výnimočný hráč. Do Barcelony prišiel už ako mládežník. Na ňom stoja a padajú výsledky mužstva. Po futbalovej stránke by mu istým spôsobom možno prospelo, keby zmenil klub."

 


Panenka v uplynulom roku prekonal ochorenie COVID-19. "Bol to nepríjemný vírus. Nedávno som bol na kontrole, pľúca mám v poriadku, takže zatiaľ je to dobré," dodal dlhoročný hráč Bohemiansu Praha, ktorý by sa očkovaniu chcel vyhnúť. "Pokiaľ nebudem musieť, tak radšej by som nechcel," skonštatoval Antonín Panenka pre Webnoviny.sk.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies