Lukaku sa po roku v Chelsea zrejme vráti do Talianska

NETKY.SK • 21 Jún 2022, 18:44 • 2 min
Lukaku sa po roku v Chelsea zrejme vráti do Talianska

LONDÝN – Belgický futbalista Romelu Lukaku má namierené do Interu Miláno, z ktorého pred rokom prestúpil do tímu svojho aktuálneho zamestnávateľa, londýnskej Chelsea.

slovakia

left justify in out

Z pohľadu anglického klubu ide o mimoriadne nepodarený prestup, keďže pôsobenie statného útočníka sprevádzajú problémy s výkonnosťou a disciplínou. Chelsea za Lukakua zaplatila minulý rok Interu 115 miliónov libier, čo z neho urobilo najdrahšiu posilu v klubovej histórii. Zaujímavosťou je, že útočník obliekal modrý dres už v rokoch 2011-2014, pričom sa následne vydal do West Bromwichu, Evertonu a Manchesteru United.

 

 

Do Interu, s ktorým získal v predminulej sezóne majstrovský titul, by sa mal vrátiť formou hosťovania a podľa najnovších informácií nie je súčasťou dohody povinný odkup, takže pre Chelsea nejde o výhodnú transakciu, vedenie však zrejme nemá na výber. Kanonier sa totiž v decembri minulého roka verejne posťažoval na pomery v staronovom klube, čo nahnevalo manažment, ako aj fanúšikov.

 

 

„Nie som so situáciou v Chelsea spokojný. Tréner Tuchel sa rozhodol hrať iným štýlom. Na svete sú tri top tímy: Barcelona, Real Madrid a Bayern Mníchov. Všetci o nich snívajú, bez debaty. Dúfal som, že do jedného z nich po Interi zamierim. To sa nestalo a ja som si povedal, že existuje len jeden ďalší klub, kde si sám seba dokážem predstaviť, a to je Chelsea.“

 

 

„Samozrejme, že sa nám to nepáči. Takéto vyjadrenia vyvolávajú rozruch, ktorý nepotrebujeme,“ reagoval vtedy na situáciu kormidelník Thomas Tuchel. Lukaku na chvíľu dokonca vypadol z nominácie A-tímu, po chvíli sa však ospravedlnil a zdalo sa, že je kríza zažehnaná. V nedávno skončenom ročníku však v 44 zápasoch strelil len 15 gólov, v Premier League zaznamenal 8 presných zásahov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies