POMÁHAME: Slovensko posiela pomoc do Gazy postihnutej humanitárnou katastrofou

NETKY.SK • 29 December 2023, 08:15 • 2 min
POMÁHAME: Slovensko posiela pomoc do Gazy postihnutej humanitárnou katastrofou

Humanitárna pomoc bola 19. decembra 2023 zo Slovenska dopravená do Belgicka, odkiaľ bola 28. decembra letecky prepravená do Egypta. Celý proces dopravy je financovaný zo zdrojov Európskej únie.

slovakia

left justify in out

Slovenská republika sa aktívne zapojila do humanitárnej výzvy - obyvateľom Gazy poskytneme materiálnu pomoc v podobe trvanlivých potravín, dojčenského mlieka a detskych výživ, diek a spacích vakov, hygienických balíčkov, liekov a zdravotníckeho materiálu. Prispievame tak k medzinárodnej snahe o zmiernenie následkov humanitárnej krízy v pásme Gazy. 

Celková hodnota 11 816 ton humanitárnej pomoci je 66 698 €. Darovaný materiál pochádza od rôznych inštitúcií, vrátane Ministerstva vnútra SR, Ústredia ekumenickej pastoračnej služby Ozbrojených síl SR a ozbrojených zborov SR, Slovenskej katolíckej charity, Vysokej školy svätej Alžbety a Človeka v ohrození, n.o. 

Najväčšou výzvou je však samotná doprava nákladu na miesto určenia. Európska komisia prostredníctvom Úradu civilnej ochrany a humanitárnej pomoci  využíva systém Európskej kapacity pre humanitárne reakcie, pomocou ktorého zabezpečuje bezpečnú prepravu od donorov a distribúciu pomoci do postihnutej oblasti, a to spoluprácou s egyptským Červeným polmesiacom.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Rastislav Čižmár
Zdroj/Foto: Z nakladania humanitárnej pomoci pre Gazu. (www.minv.sk)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies