Bludisko, hobiti aj Šmolko domčeky – prázdninové atrakcie, ktoré si vaše deti zamilujú

NETKY.SK • 21 Júl 2023, 12:30 • 2 min
Bludisko, hobiti aj Šmolko domčeky – prázdninové atrakcie, ktoré si vaše deti zamilujú

Sú vaše deti unudené a zdá sa im, že už videli všetko, čo by mohlo stáť za to? Nezúfajte, existuje niekoľko tromfov – miest na Slovensko, ktoré si získajú srdcia detí v každom veku. A nielen tých, spolu s vašimi ratolesťami sa tu zabavíte a vybláznite možno aj vy...

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Na týchto miestach na Slovensku zažijete nevídané veci pre celú rodinu a vtiahnu okamžite do deja aj tie deti, ktoré nedokážu odtrhnúť oči od svojho mobilu, či notebooku...

1.  Viktóriine záhrady, Stará Ľubovňa
Mesto Stará Ľubovňa sa môže pochváliť nielen Ľubovnianskym hradom, impozantným grécko-katolíckym kostolom, či najmladším slovenským skanzenom, ale aj unikátnym prírodným bludiskom, ktoré si nesie titul najväčšieho v strednej Európe. Bludisko Viktóriine záhrady je plné tajomstiev, kreatívnych úloh, ktoré musia deti plniť, ukrytých pokladov či darčekov. Ak sa vám podarí dostať do stredu bludiska, odmenou vám bude vyhliadková veža Čertova skala. Unikátny labyrint s rozlohou 11 tisíc metrov štvorcových tvoria stromy brestu a pozor, pripravte sa na to, že tu budete blúdiť možno aj celé hodiny.

 

2. Pivničky alebo - Slovenské Hobitovo, Liptovská Teplička
Na Liptove zasa vyrástlo hotové hobitie mestečko. Tunajšie zemiakové pivničky sa nápadne podobajú na originálne domčeky hobitov z príbehov J. R. Tolkiena. Áno, tieto zvláštne zemné nory v lokalite Pod Škvrkovcom v Liptovskej Tepličke pôvodne naozaj vznikli ako pivnice na uskladňovanie zemiakov a písomné zmienky o nich pochádzajú ešte z r. 1634. Dnes tadiaľto vedie náučný chodník, pokračuje okolo pivničiek popri Čiernom Váhu smerom na Kráľovu hoľu a okrem toho, že sa tu dozviete o rôznych vzácnych rastlinách, živočíchoch a mokradiach, budete sa tu naozaj cítiť ako v hobitej krajine a fantázia vašich detí bude pracovať na plné obrátky!

 

 

3. Čajka v oblakoch, Bojnice
Vyhliadková veža v Bojniciach dostala svoj názov kvôli svojmu prevýšeniu 30 metrov n. m., vďaka ktorému akoby sa dotýkala oblakov. Nachádza sa v korunách stromov nad mestom a ponúka sa odtiaľto unikátny výhľad na zámok aj okolie. Veža má oceľovú konštrukciu, ktorá poskytuje pohodlnú a bezpečnú prechádzku pre všetky generácie, kočíky aj invalidné vozíky. Odvážni sa môžu spustiť po Tobogane, v Tarzanii nájdete lanovú dráhu, lezeckú stenu aj Šmolko domčeky.
 

4. Rozprávkový les, Nezbudská lúčka
Obec na okraji Malej Fatry neďaleko Žiliny má pre deti prichystaný naozaj unikátny zážitok. Na prechádzke jej okolím môžete stretnúť množstvo rozprávkových postáv – Červenú čiapočku aj s vlkom, Tri prasiatka, Deduška Večerníčka, Maťka a Kubka, trpazlíkov... Prechádzku sprevádza známa hudba rozprávok, súčasťou areálu sú aj šmýkačky, trampolíny, preliezky, či domáca farmička pri miestnej kolibe. Úžasnú rozprávkovú cestu ukončite návštevou skvelej tunajšej reštaurácie.

5. Donovalkovo, Donovaly
Zábavný interaktívny areál pre celú rodinu má svoje druhé meno hlavné mesto detí oprávnene. Deti sa tu môžu prevteliť do rolí hasičov, policajtov, bankárov, lekárov či farmárov a vyskúšať si dospelácky život v rôznych povolaniach. Okrem budov a zariadenie sú pripravené aj kostýmy pre autentickosť zážitku. V Donovalkove nájdete na všetko pripravených animátorov, ktorí deťom vysvetlia ako natankovať, narábať s peniazmi, prejsť cez križovatku, čo robiť v prípade požiaru... Na minifarme sa môžete stretnúť s lamami, oslíkmi, či koníkmi, pre malých vodičov sú pripravené elektrické autíčka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Alexandra Elia
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies