TRADIČNÝ SVIATOČNÝ RECEPT: Veľkonočná hrudka

NETKY.SK • 24 Marec 2021, 15:45 • 2 min
TRADIČNÝ SVIATOČNÝ RECEPT: Veľkonočná hrudka

Keďže sa blíži Veľká noc, ponúkame vám jednoduchý a chutný recept. Veľkonočná hrudka sa podáva spolu so syrom, šunkou, klobáskami, vajíčkami, či zeleninou.

slovakia

left justify in out

Obdobie Veľkej noci je tradične spojené s chutným jedlom. V mnohých rodinách sa každoročne na sviatočnom stole ocitne "veľkonočná hrudka". Prinášame vám jednoduchý návod, ako si ju pripraviť!

 

img

 

Ingrediencie:

1 liter mlieka, 10 ks vajec, štipka soli, za hrsť cukru, korenie biele mleté, petržlenová vňať, olej

 

img

 

Postup: 

Do hrnca dáme vajcia, ktoré poriadne rozmiešame s mliekom. Všetko spolu dáme variť. Pridáme soľ, cukor a vňať.

 

img

 

Varíme za stáleho miešania do chvíle, kým sa hmota nezačne zrážať. Zmes sa varí okolo 20 až 30 minút. Keď sa zmes zrazí, už ju nevaríme príliš dlho, aby nebola tvrdá. Zrazeninu sceďíme cez gázu (alebo iné tenké plátno, či plienku), ktorú si položíme na cedník.

 

img

 

Hrudku necháme odkvapkávať, najlepšie niekde zavesenú do ďalšieho dňa, alebo kým všetka prebytočná tekutina neodtečie. A máme hotovo! 

 

img

 

Niektorí ľudia však hrudku ešte zapekajú, v takom prípade ju potrieme olejom, a na chvíľu zapečieme v rúre, kým nechytí zlatistú farbu.  Dobrú chuť!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona