V Košiciach sprevádzkujú nový kruhový trenažér pre kone

NETKY.SK • 9 September 2023, 18:30 • 2 min
V Košiciach sprevádzkujú nový kruhový trenažér pre kone

KOŠICE - V týchto dňoch uvádzajú v jazdeckom areáli Univerzity veterinárskeho lekárstva a farmácie (UVLF) do prevádzky nový kruhový trenažér pre kone. Tzv. kolotoč udržuje kondíciu a zdravotný stav zvierat vďaka možnosti niekoľkohodinového denného pohybu bez nutnosti zásahu chovateľa. Informoval o tom rektor UVLF Jozef Nagy s tým, že využívať ho budú môcť univerzity aj zmluvne ustajnené kone.

slovakia

left justify in out

V týchto dňoch uvádzajú v jazdeckom areáli Univerzity veterinárskeho lekárstva a farmácie (UVLF) do prevádzky nový kruhový trenažér pre kone. Tzv. kolotoč udržuje kondíciu a zdravotný stav zvierat vďaka možnosti niekoľkohodinového denného pohybu bez nutnosti zásahu chovateľa. Informoval o tom rektor UVLF Jozef Nagy s tým, že využívať ho budú môcť univerzity aj zmluvne ustajnené kone.

 

Jazdecký areál je účelové zariadenie UVLF, určené na vzdelávací proces študentov, ale aj športovú činnosť študentov a zamestnancov, detí, mládeže a dospelých. Organizujú tam športové, spoločenské i kultúrne podujatia, zamestnanci sa venujú aj chovateľskej a poradenskej činnosti. Má tam tiež sídlo košické Oddelenie jazdnej polície. Celková kapacita areálu je 60 koní.

 

"Jazdecký areál poskytuje bohaté možnosti na praktickú výučbu. Študenti pracujú so živými zvieratami, majú možnosť sledovať ich pri práci, v dobrom zdravotnom stave, ale aj priamo pri rôznych úrazoch a ochoreniach. Nie je to vo svete bežné," upozornil Nagy. Vzdelávacia činnosť je tam zameraná najmä na praktické cvičenia v rôznych predmetoch, so študentmi vykonávajú aj preventívne praktické úkony ako dehelmintizáciu či vakcináciu. Klinika koní Univerzitnej veterinárnej nemocnice zároveň zabezpečuje terapeutické úkony koní v starostlivosti UVLF.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Teraz / TASR Foto: TASR / Radovan Stoklasa (ilustračná foto)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies