Samsung si patentoval priehľadný mobilný telefón. Bude zrejme vyzerať takto

NETKY.SK • 23 Február 2021, 15:22 • 2 min
Samsung si patentoval priehľadný mobilný telefón. Bude zrejme vyzerať takto

Samsung si nechal ešte v minulom roku patentovať priehľadný telefón. Ako bude tento telefón vyzerať a fungovať?

slovakia

left justify in out

Spoločnosť Samsung už niekoľko mesiacov plánuje vyvinúť mobilné zariadenie s takmer úplne priehľadnou obrazovkou. Nedávno si tento druh telefónu patentovali.

 

img

 

V roku 2018 už spoločnosť LetsGoDigital informovala o smartfóne Sony s obojstranným priehľadným displejom. Kórejský náprotivok LG si dokonca nechal patentovať priehľadný skladací telefón . 

 

img

 

Samsung sa už tiež nejaký čas zaoberá vývojom podobného priehľadného zariadenia.

 

Patent na priehľadný Samsung

 

V januári 2020 spoločnosť Samsung Electronics podala patent na úžitkový výrobok na Úrade pre patenty a ochranné známky USA a na Svetovom úrad pre duševné vlastníctvo. Patent bol zverejnený 27. augusta 2020 a popisuje technológiu potrebnú na vytvorenie transparentného smartfónu.

 

Táto technológia by mohla byť použitá aj na ďalšie výrobky spotrebnej elektroniky, ako napríklad televízor, monitor, laptop, herná konzola alebo fotoaparát.

 

img

 

Ako to funguje?

 

Ako základ sa používa OLED displej, ktorý sa vyznačuje nízkou spotrebou energie, vysokým jasom a rýchlejšou odozvou ako bežné LCD displeje.

Obrazovka je vybavená priehľadným svietiacim zobrazovacím panelom, cez ktorý môže svietiť svetlo. 

 

img

 

Obsah teda možno zobraziť na priehľadnej obrazovke, zatiaľ čo používatelia môžu súčasne vidieť priamo cez telefón. Patentové obrázky zobrazujú moderný smartphone s úzkymi rámikmi a veľkou priehľadnou obrazovkou.

 

Na základe tohto obrázka vytvoril LetsGoDigital v spolupráci s Giuseppe Spinelli, alias Snoreynom, sériu 3D obrázkov, aby lepšie predstavili patentovanú technológiu. Tieto farebné podania však majú iba ilustračný charakter. 

 

Dočkáme sa tohto telefónu i v reálnej podobe?



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona