V Holandsku odsúdili muža, ktorý si počas sexu odstránil kondóm bez súhlasu ženy

NETKY.SK • 15 Marec 2023, 20:00 • 2 min
V Holandsku odsúdili muža, ktorý si počas sexu odstránil kondóm bez súhlasu ženy

Amsterdam - Súd v Holandsku v utorok odsúdil muža, ktorý si bez súhlasu partnerky počas pohlavného styku odstránil kondóm.

slovakia

left justify in out

Ide o prvý verdikt tohto druhu v krajine. Za odstránenie kondómu bez vedomia partnerky (tzv. stealthing) dostal 28-ročný muž trojmesačný podmienečný trest odňatia slobody a musí zaplatiť odškodné 1000 eur. Pred súdom v meste Dordrecht bol usvedčený z vyvíjania nátlaku, spod obžaloby zo znásilnenia ho súd oslobodil. V lete 2021 sa obaja dohodli na použití kondómu počas sexuálneho styku. V posteli sa ho však muž zbavil bez vedomia partnerky. Súd v rozsudku uviedol, že ženu ohrozil z hľadiska pohlavne prenosných chorôb alebo neželeného tehotenstva. V inom podobnom prípade bol muž oslobodený spod obžaloby pre nedostatok dôkazov o nátlaku, všíma si AP. TASR správu prevzala z agentúry DPA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Peter Vince
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies