Moskva vracia úder, vyhostí 20 zamestancov českého veľvyslanectva

NETKY.SK • 19 Apríl 2021, 07:46 • 2 min
Moskva vracia úder, vyhostí 20 zamestancov českého veľvyslanectva

Ruské ministerstvo zahraničných vecí na oficiálnej stránke ohlásilo, že všetkým nariadili opustiť krajinu najneskôr do pondelňajšej polnoci.

slovakia

left justify in out

Web TN.cz informuje o tom, že Česko pošle pre svojich pracovníkov do ruskej metropoly vládny špeciál, ktorý ich dopraví späť na úziemie Česka. Rusko vyhostí 20 zamestnancov českej ambasády, z toho 16 diplomatov.

Moskva tento krok oznámila predvolanému veľvyslancovi Vítězslavovi Pivoňkovi a je odpoveďou na rozhodnutie českej strany vyhostiť 18 ruských diplomatov v Česku, ktorých české rozviedky identifikovali ako pracovníkov ruských tajných služieb. Tí mali údajne stáť za výbuchmi muničných skladov v moravských Vrběticiach, ktoré sa nachádzajú vzdušnou čiarou asi 10 kilometrov od slovenských hraníc.

 

Cesta Hamáčka a Danka do Ruska mala byť zastierací manéver

Muničnými skladmi vo Vrběticiach otriasli dva výbuchy - prvý si 16. októbra 2014 vyžiadal dvoch mŕtvych. Ďalší sklad vybuchol 3. decembra rovnakéhoroku. Stovky ľudí po explóziách z okolitých dedín evakuovali. Prvý výbuch sa pravdepodobne neodohral podľa plánov. Druhý však už bol časovo podľa plánu, keď už mala byť munícia v Bulharsku, kam ju mali vyviezť.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies