Minister Richard Takáč sa vybral debatovať s poľnohospodármi o priamych platbách

NETKY.SK • 31 Január 2024, 16:25 • 2 min
Minister Richard Takáč sa vybral debatovať s poľnohospodármi o priamych platbách

PODBANSKÉ - Minister Richard Takáč sa včera, 30. januára 2024 osobne stretol s asi 50 farmármi a poľnohospodármi z rôznych regiónov Slovenska. Vypočul si ich a otvorene s nimi diskutoval najmä o otázke priamych platieb, ale aj ďalších horúcich témach, ktoré pália ľudí z agrorezortu.

slovakia

left justify in out

Sociálny dialógaktívna komunikácia sú podľa ministra Takáča základ funkčného agrorezortu, v ktorom sa rozhodnutia nedajú robiť od stola v Bratislave. „Ľudí si treba vypočuť, diskutovať s nimi, hľadať riešenia problémov, ktoré ich trápia,“ vyjadril sa minister bezprostredne po stretnutí. Ústrednou témou stretnutia boli priame platby, ktoré mnohým farmárom dodnes neboli vyplatené a nemajú vedomosť ani o zálohových platbách. Stretnutia sa s ministrom zúčastnil aj Dušan Gábor, generálny riaditeľ sekcie rozvoja vidieka a priamych platieb Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR.

 

Minister garantoval, že vedenie rezortu podniká kroky na to, aby poľnohospodárom a farmárom v čo najväčšej miere procesy zjednodušilo, hoci za ne nesie zodpovednosť predchádzajúce vedenie. Dôležitá je najmä aktívna komunikácia medzi oboma stranami a sociálny dialóg.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Tlačový odbor MP SR, Foto: HNonline / TASR / Dano Veselský
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies