Petra Vlhová v prvej desiatke v Super G, Behramiová opäť triumfovala

NETKY.SK • 11 Február 2021, 12:25 • 2 min
Petra Vlhová v prvej desiatke v Super G, Behramiová opäť triumfovala

CORTINA d´AMPEZZO - Slovenská reprezentantka v zjazdovom lyžovaní Petra Vlhová vo svojom prvom štarte na tohtoročných majstrovstvách sveta v Taliansku obsadila v superobrovskom slalome 9. miesto.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťpäťročná Liptáčka vo svojej premiére v Super G na MS síce bola na druhom medzičase tretia, neskôr však klesla až na priečku v závere elitnej desiatky.

 

img

 

Bronz získala Shiffrinová
Zlato získala najväčšia favoritka Švajčiarka Lara Gutová-Behramiová, ktorá v kalendárnom roku 2021 v super G ešte nenašla premožiteľku.

 

Dvadsaťdeväťročná švajčiarska reprezentantka dosiahla o 34 stotín lepší čas ako krajanka Corinne Suterová, tá získala striebro.

 

 

Bronz putuje do USA zásluhou Mikaely Shiffrinovej, ktorá za víťazkou zaostala o 47 stotín sekundy. Vlhovú od víťazky delilo deväť desatín sekundy, od medaily 43 stotín sekundy. Češka Ester Ledecká skončila štvrtá, za Shiffrinovou zaostala o 6 stotín sekundy.

 

Prečítajte si tiež: Petra Vlhová: Naučila som sa, čo je potrebné na dosiahnutie veľkých výkonov

 

Behramiovej ide karta
Lara Gutová-Behramiová si vyjazdila na MS už šiestu medailu, avšak premiérová zlato. V Aare 2019 zostala bez cenného kovu, v minulosti brala striebro a bronz v super G, rovnaké kovy aj v zjazde a raz skončila druhá aj v kombinácii.

 

V aktuálnej sezóne v superobrovskom slalome nezvíťazila iba raz, v decembri 2020 skončila vo francúzskom val d'Isére piata.

 

 

Odvtedy nenašla premožiteľku v štyroch pretekoch Svetového pohára - v rakúskom St. Antone, švajčiarskej Crans Montane a dvakrát v nemeckom Garmisch-Partenkirchene.

 

Ženy na šampionáte v Cortine čaká najbližšie v sobotu (13. februára) zjazd, v ktorom však Petra Vlhová štartovať nebude.

 

Slovenka sa najbližšie predstaví v pondelok 15. februára v kombinácii, v ktorej bude obhajovať striebro z predchádzajúcich MS.

 

Mohlo by vás zaujímať: Vlhová v dnešnom Super-G "len" v prvej desiatke, na druhom mieste už nefiguruje Gisinová



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies