V kamerunskej mešite sa odpálili dve samovražedné atentátničky, zabili najmenej desať ľudí

NETKY.SK • 13 Január 2016, 11:22 • 2 min
V kamerunskej mešite sa odpálili dve samovražedné atentátničky, zabili najmenej desať ľudí

DOUALA - Dnešný útok v mešite na severe afrického Kamerunu spáchali dve samovražedné atentátničky, informoval guvernér oblasti Krajný sever Midjiyawa Bakari.

slovakia

left justify in out

Útok, ktorý si vyžiadal najmenej desať obetí na životoch a vyše desiatku zranených, sa odohral v meste Kolofata pri hraniciach s Nigériou. Podľa slov guvernéra existuje predpoklad, že atentátničky prišli pred niekoľkými dňami práve z Nigérie.

 

K útoku sa bezprostredne nikto neprihlásil. Mesto Kolofata však bolo už viackrát dejiskom útokov islamistického hnutia Boko Haram, ktoré vedie už šesť rokov boj za vytvorenie islamistického štátu na severovýchode Nigérie.

 

Susedné krajiny - vrátane Kamerunu - sa vlani spojili a podnikajú proti tejto extrémistickej organizácii spoločné akcie. Konflikt sa rozšíril aj na ich územia a vyhnal z domova desaťtisíce ľudí.

Vedenia hnutia Boko Haram vlani prisahalo vernosť extrémistickej organizácii Islamský štát (IS), ktorý na časti území Iraku a Sýrie vyhlásil svoj kalifát a v posledných mesiacoch podnikol viacero veľkých teroristických útokov v Európe.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies