V Iráne zadržali 28 osôb napojených na Islamský štát

NETKY.SK • 24 September 2023, 15:30 • 2 min
V Iráne zadržali 28 osôb napojených na Islamský štát

TEHERÁN - Iránske úrady zadržali 28 ľudí napojených na extrémistickú organizáciu Islamský štát (IS), ktorých podozrievajú z prípravy útokov počas výročia minuloročných protestov. S odvolaním sa na iránske ministerstvo spravodajských služieb o tom v nedeľu informovala agentúra AFP a TASR.

slovakia

left justify in out

"V uplynulých dňoch počas niekoľkých súbežných operácií v provinciách Teherán, Alborz a Západný Azerbajdžan bolo napadnutých niekoľko teroristických základní a zadržaných 28 členov spomínanej teroristickej siete," uviedlo ministerstvo na svojej webovej stránke.

 

Rezort ďalej uviedol, že počas zatýkania utrpeli zranenia dvaja príslušníci bezpečnostných zložiek. Úrady zhabali množstvo bômb, strelných zbraní, pásov s výbušninou a komunikačných zariadení. Ministerstvo tiež podľa svojich slov zabránilo "vykonať 30 súbežných teroristických výbuchov v husto obývaných oblastiach Teheránu s cieľom narušiť bezpečnosť a podnietiť nepokoje a protesty počas výročia minuloročných nepokojov".

 

Iránom otriasli masové demonštrácie sprevádzané nepokojmi po smrti 22-ročnej Kurdky Mahsy Amíníovej v septembri 2022. Zomrela vo väzbe po tom, ako ju zadržala teheránska mravnostná polícia, pretože údajne porušila pravidlá obliekania pre ženy. Neskoršie zásahy bezpečnostných zložiek proti účastníkom protestov si vyžiadali stovky mŕtvych a tisíce zatknutých.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Teraz / TASR Foto: AP
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies