Noc v múzeu či v perníkovej chalúpke. Máme aj tieto unikáty, ktoré môže zvýšiť počet prenocovaní

NETKY.SK • 13 Október 2020, 15:41 • 2 min
Noc v múzeu či v perníkovej chalúpke. Máme aj tieto unikáty, ktoré môže zvýšiť počet prenocovaní

Slovensko je unikátne nielen nádhernou prírodou, ale aj neuveriteľnými možnosťami stráviť noc na netradičnom mieste. Napríklad v rozprávkových chalúpkach.

slovakia

left justify in out

Naša otčina je sa pýši obrovským množstvom jaskýň, prírodných útvarov, hradov a zámkov. Ale pre nevyhnutné zvýšenie počtu prenocovaní na Slovensku, o čom sa hovorí pomerne často, sa hodí aj argument naozaj neuveriteľných spôsobov, ako sa na Slovensku dá netradične prenocovať.

 

Western, Mexiko, Fínsko

Na Slovensku zažijete aj western, a to v ubytovaní vo vagóne, ktorý je práve vo westernovom štýle. Nachádza sa na hrušovskej farme. No okrem dedín, ktoré sa nazývajú po iných krajinách, ako prezývka Mexiko pre obec v severovýchodnej časti Slovenska, alebo Fínsko pri obci Vyhne v okrese Žiar nad Hronom, máme aj typické slovenské. A v blízkosti ikonických miest sa dá aj prenocovať.

 

Folklórny spánok

Nesmieme zabudnúť na Vlkolínec pri Ružomberku, ale ani folklórne metropoly ako Detva či Východná. A, samozrejme, krásne domčeky v Čičmanoch. No ak si chcete folklór vychutnať ešte viac, oplatí sa uprostred tej ľudovej atmosféry aj prespať. Takúto príležitosť ponúka folklórna chyža v Bojniciach, kde je samozrejme dominantou nádherný ikonický zámok.  

 

Darček deťom

Rozprávkové ubytovanie je niečím, čo si milovníci rozprávok po návšteve Habakúk musia vyskúšať tiež. Lebo kým Donovaly umožnia len nahliadnutie cez deň, tak nádherné rozprávkové ubytovanie je v Malužinej. A taktiež aj rozprávková dedina v Dolnom Kubíne, kde si môžete v príbytku obľúbenej detskej postavičky aj pospať. Domček Kubka a Maťka, perníková chalúpka či dom Kremienka a Chocholúšika určite stoja za to.

 

 

Noc v múzeu

Romantické mesto UNESCO Banská Štiavnica ponúka okrem krásneho pocitu, že sa nachádzate v treťom najdôležitejšom meste Uhorska, aj ubytovanie v múzeu. Meštiacky dom na Trojičnom námestí ponúka noc v neuveriteľnom prostredí plnom histórie. A napríklad obec Kotešová zase ponúka aristokratický spánok uprostred kaštieľa.

 

Ako v praveku

No sú aj takí, čo by si chceli vyskúšať ubytovanie zadarmo, tak môžu vyskúšať napríklad zbojnícku jaskyňu na Liptove. A pred jaskyňou si zahrať na fujare, ktorý je typickým slovenským hudobným nástrojom spätým práve aj s Liptovom. Ubytovanie v soľnej jaskyni pri Dudinciach je luxusnejšou alternatívou takéhoto jaskynného spania.

 

Dokonalá tma

Nevšedný zážitok tak na Slovensku striehne dňom i nocou. Napríklad ubytovanie v úplnej tme v Zaježovej, alebo v Krajnej Porúbke, kam si ľudia chodia vychutnať ticho a za to si aj priplatia. Safari si aj v noci užijú všetci tí, čo milujú Afriku a môžu tak uprostred nej aj spať. Toto miesto je pri Čebovciach. 

 

 

Spať so stromami

V ostatnej dobe, keď sa čoraz častejšie hovorí o spätosti s prírodou, je veľmi modrené ubytovanie v korunách stromov, alebo v skalách. Takéto stromy, ktoré ponúkajú oddych aj počas noci, nájdete na viacerých miestach.

 

Modra či Donovaly

Nachádzajú sa aj pri Svätom Jure, pri Modre či na Donovaloch. Domčeky tu priam žijú prírodou a cez niektoré izby dokonca prerastajú stromy. Tak to je pri Svätom Jure. Pri Dudinciach zase môžete spať v soľnej jaskyni.

 

Pokračovanie nabudúce. Prečítajte si aj o slovenskom Fínsku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona