Moskva tvrdí, že západ sa snaží poškodiť vzťahy Ruska a Kazachstanu

NETKY.SK • 24 Jún 2023, 14:00 • 2 min
Moskva tvrdí, že západ sa snaží poškodiť vzťahy Ruska a Kazachstanu

MOSKVA / ASTANA - Rada bezpečnosti Ruska v piatok obvinila Západ z údajného poškodzovania vzťahov Ruska a Kazachstanu a zo zasahovania do záležitostí suverénnych štátov.

slovakia

left justify in out

Rada bezpečnosti Ruska v piatok obvinila Západ z údajného poškodzovania vzťahov Ruska a Kazachstanu a zo zasahovania do záležitostí suverénnych štátov. Napísala to agentúra TASS, na ktorú sa odvoláva agentúra Reuters, z ktorej čerpala TASR.

 

Vyjadrenie prichádza deň po návšteve tajomníka rady Nikolaja Patruševa v Kazachstane, kde sa stretol s partnermi z postsovietskych krajín v strednej Ázii. "Spojené štáty a ich spojenci sa snažia podporovať nacionalistické nálady, šíria lži, manipulujú verejnú mienku, a to aj prostredníctvom internetu a sociálnych sietí," cituje TASS Patruševovho námestníka Alexeja Ševcova.

 

Kazachstan je dlhodobo spojencom a blízkym hospodárskym partnerom Ruska. V prípade invázie na Ukrajinu však Rusko odmietol podporiť a dodržiava západné sankcie uvalené voči nemu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies