VIDEO: Vyše 300 000 ľudí na Filipínach muselo opustiť svoje domovy!

NETKY.SK • 17 December 2021, 08:51 • 2 min
VIDEO: Vyše 300 000 ľudí na Filipínach muselo opustiť svoje domovy!

MANILA - Množstvo ľudí muselo opustiť svoje domovy po tom, ako tajfún Rai spôsobil rozsiahle záplavy a zosuvy pôdy. Najmenej jeden človek zahynul.

slovakia

left justify in out

Rai zasiahol územie ostrovného štátu vo štvrtok a priniesol so sebou intenzívne zrážky a prudký vietor. Viacero riek sa vylialo z korýt a mnohé oblasti hlásili prívalové povodne.

 

 

Národná agentúra pre katastrofy uviedla, že živel si vyžiadal najmenej jednu obeť a že preveruje správy o ďalších tragédiách. Určenie rozsahu škôd však komplikujú výpadky elektriny a nefungujúce komunikačné linky.

 

Filipínsky meteorologický úrad uviedol, že tajfún už mierne zoslabol. Vietor však stále dosahuje rýchlosť 155 kilometrov za hodinu, v nárazoch má až 235 km/h. Letecké spoločnosti zrušili desiatky vnútroštátnych letov a pozastavená bola aj námorná doprava.

 

 

Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR ešte v utorok varovalo Slovákov pred cestou do postihnutých oblastí.

 

„V prípade ťažkostí sa občania môžu obrátiť na veľvyslanectvo Slovenskej republiky v Jakarte," doplnil rezort diplomacie.

 

Možno vás zaujme: Biden prisľúbil pomoc obetiam tornád

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona