V domoch v blízkosti hraníc s Gazou po zásahu raketou zahynuli štyri deti

NETKY.SK • 27 Júl 2014, 11:39 • 2 min
V domoch v blízkosti hraníc s Gazou po zásahu raketou zahynuli štyri deti

KÁHIRA - Štyri deti prišli o život a piati ďalší ľudia boli zranení, keď ich domy v egyptskom meste Rafah ležiacom v blízkosti hraníc s palestínskym pásmom Gazy zasiahla dnes raketa. Informovala o tom egyptská tlačová agentúra MENA.

slovakia

left justify in out

Bezpečnostné zdroje prípad vyšetrujú s cieľom zistiť, odkiaľ bola raketa vypálená. Pripúšťajú, že raketu mohli odpáliť islamistickí militanti pôsobiaci na Sinajskom polostrove susediacom s palestínskym pásmom Gazy i Izraelom. Terčom rakety v takom prípade zrejme mal byť vojenský objekt alebo kontrolné stanovište vládnych síl, civilný dom páchatelia zasiahli omylom. 
      

Agentúra Reuters s odvolaním sa na očitého svedka informovala, že raketa bola vypálená z mesta Gúra, ktoré je od hranice s pásmom Gazy vzdialené asi 10 kilometrov. 
      

Egypt od vlaňajšieho vojenského zosadenia demokraticky zvoleného islamistického prezidenta Muhammada Mursího sužuje povstanie militantov so základňami na Sinajskom polostrove, ktorí si za svoj cieľ berú najmä bezpečnostné sily.
      

V súvislosti so začatím ofenzívy izraelskej armády proti ozbrojencom islamistického hnutia Hamas v palestínskom pásme Gazy však sinajskí militanti v uplynulých dňoch - na podporu palestínskych skupín - vystrelili niekoľko rakiet aj na územie Izraela. Útoky však boli podľa izraelských úradov zneškodnené.
      

Od dnešného rána platí v pásme Gazy prímerie, ktoré Izrael dnes popoludní predĺžil o ďalšie štyri hodiny, takže vyprší dnes o polnoci miestneho času.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies