Jeden malý telefonát môže zmierniť tisíc veľkých bolestí

NETKY.SK • 23 November 2020, 07:16 • 2 min
Jeden malý telefonát môže zmierniť tisíc veľkých bolestí

Keby sa hovor neuskutočnil, neovplyvnilo by to síce celý svet, ale najmenej jeden ľudský život by sa zmenil.

slovakia

left justify in out

Väčšinou si človek zmenu predstavuje ako niečo, čo sa udeje veľkolepo, možno až slávnostne. Často to však býva maličkosť, ktorú je spočiatku ťažké spozorovať.

 

img

 

Je to jednoduché
Môže to pokojne prebehnúť aj vďaka telefónnemu hovoru a celkom obyčajnému rozhovoru. Otázka, odpoveď, počúvanie a opäť otázka - je to také jednoduché a tak málo docenené.
Aj najväčší problém sa zmenší, keď je niekto ochotný odkrojiť z neho podarovaným časom alebo múdrou radou. A niekedy dokonca stačí aj úplné ticho.
 

Plač
V sobotu ráno sa zobudila s dobrou náladou. Bola ochotná nenechať sa ničím roztrpčiť, deň je dar od Boha a ona to dobre vedela. Keď sa však priblížil podvečer a čas na hodinách ukázal 16.00, celá jej bytosť sa otriasla žiaľom. Jedna z najbližších priateliek, aké kedy mala, podľahla chorobe a navždy opustila zem.

 

img

 

Bezcieľne sedela na posteli, plakala a krútila hlavou. Také niečo predsa nie je možné, nemohla zomrieť. Správu napísala ďalšej vernej priateľke, prsty ju boleli od toľkého smútku. Ihneď jej zazvonil

telefón.

 

"Je mi to nesmierne ľúto," zašepkala jej priateľka. Ona nepovedala nič, len hlasno vzlykala.
Jej plač bol sprevádzaný chlácholivými slovami a ona cítila, že nie je opustená. Smútila síce aj potom, ale uvedomovala si, že Boh jej posiela liek v podobe ľudskej blízkosti. Keď to potrebovala, našiel sa niekto, kto počúval aj jej bolesť.
 

img

 

Takto to nepôjde
Žene zazvonil mobilný telefón. Zdvihla a na druhom konci sa ozvala jej známa. Začal sa obyčajný rozhovor, ktorý sa skončil neobyčajne.


Známa sa jej vyžalovala, manžel sa správa agresívne a má strach, či sa nedopustí niečoho horšieho. Žena mala otvorené vnímanie, pochopila, kedy je čas na ticho a kedy je treba vliať povzbudenie. Nakoniec sa minimalizovala pochybnosť a známa získala istotu, že jej niekto porozumel a jej situácia nie je beznádejná.

 

img


Je to zlé
"Moja sestra je na ARE, nevyzerá to dobre. Ten koronavírus znáša zle," povedala zúfalá žena do telefónu. Jej poslucháčka si na ňu našla čas a aj napriek diaľke sa s ňou spojila aj v modlitbe.


Na ďalší deň sa zvonenie ozvalo znovu a hlas bol o čosi veselší.
"Už jej je lepšie, preložili ju na infekčné." Rozhovor dodal silu, modlitba zaúčinkovala ako balzam na dušu. A stačil na to telefón.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies