Nemocnica Bory získala povolenie na prevádzku

NETKY.SK • 5 Január 2023, 08:30 • 2 min
Nemocnica Bory získala povolenie na prevádzku

BRATISLAVA - Nemocnica Bory, ktorej prvé pracoviská majú otvoriť v Bratislave už v marci tohto roka, získala právoplatné povolenie na prevádzku všeobecnej nemocnice.

slovakia

left justify in out

Rozhodnutie jej na základe splnenia všetkých podmienok tento týždeň vydal Bratislavský samosprávny kraj. Informovala o tom hovorkyňa siete nemocníc Svet Zdravia Jana Fedáková.

„Tento týždeň sme sa stali všeobecnou nemocnicou, poskytovateľom zdravotnej starostlivosti, čo nás veľmi teší a predstavuje to ďalší významný krok k otvoreniu nemocnice pre pacientov. Zároveň budeme na základe tohto rozhodnutia opätovne iniciovať rokovania so Všeobecnou zdravotnou poisťovňou ohľadom zazmluvnenia nemocnice,“ uviedol generálny riaditeľ nemocnice Ľuboš Lopatka. Nemocnica Bory bude prvá koncová nemocnica siete ProCare a Svet zdravia a bude zastrešovať takmer všetky medicínske odbory. Nosnú činnosť však bude tvoriť šesť hlavných klinických interdisciplinárnych programov, na ktorých sa budú podieľať odborníci viacerých špecializácií.

„Nemocnica bude poskytovať zdravotnú starostlivosť vo viac ako 50 špecializáciách. V niektorých máme ambíciu byť referenčným koncovým pracoviskom pre ostatné nemocnice, či už v rámci našej siete alebo aj v rámci celého Slovenska,“ vysvetľuje medicínsky riaditeľ Nemocnice Bory Róbert Hill. V niektorých ďalších medicínskych špecializáciách bude nemocnica budovať centrá regionálneho charakteru určené hlavne pre spádovú oblasť západného Slovenska, napríklad klinická onkológia, neurológia, gynekológia a pôrodníctvo, chirurgia prsníka a iné.

Nemocnica bude mať 405 lôžok. Ročne plánuje uskutočniť 35-tisíc hospitalizácií a 350-tisíc ambulantných vyšetrení. Jej súčasťou bude 16 operačných sál, urgentný príjem novej generácie s heliportom, 24 izieb multiodborovej intenzívnej starostlivosti a 35 izieb intermediárnej starostlivosti, osem pôrodných izieb, robotická prípravovňa liekov a potrubná pošta a nadštandardné rádiologické vybavenie. Celkovo plánuje nemocnica zamestnať viac ako 1 500 ľudí.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Peter Vince

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona