V Českej republike sa život výrazne spomalí, vláda v krajine vyhlásila lockdown

NETKY.SK • 21 Október 2020, 15:13 • 2 min
V Českej republike sa život výrazne spomalí, vláda v krajine vyhlásila lockdown

PRAHA – Česká vláda sa na stredajšom rokovaní dohodla vyhlásiť úplný lockdown v krajine. Obmedzenia začnú platiť od štvrtka 06:00 hodiny rannej.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Zatvoria sa tak všetky maloobchodné predajneprevádzky poskytujúce služby. Na sociálnej sieti Twitter o tom informoval minister zdravotníctva Roman Prymula. Ako ďalej uviedol v statuse, otvorené môžu ostať iba obchody s potravinami, drogérie či lekárne, ktoré sa nachádzajú aj v nákupných centrách.

 

 

Ľuďom obmedzia pohyb

Vláda zároveň zamestnávateľom odporučila, aby svojich zamestnancov nechali pracovať z domu, čím chcú zamedziť osobnému kontaktu a spomaliť šírenie nákazy novým koronavírusom.

 

 

Súvisiace články: Česko žiada o humanitárnu pomoc! Všetkých lekárov vyzvalo, aby sa vrátili zo zahraničia domov a pomohli prekonať pandémiu

 

Taktiež bude obmedzený voľný pohyb osôb s výnimkou cesty do práce, na nákup, lekárovi či k rodinnému príslušníkovi, ktorý je na pomoc druhých odkázaný. 

 

Mohlo by vás zaujímať: Česi prekonali desaťtisícovú hranicu v počte infikovaných za deň, nemocnice zažívajú nával pacientov

 

Úradné hodiny sa skrátia na najviac päť hodín dva dni do týždňa. Šéf rezortu zdravotníctva zároveň ľudí vyzval, aby sa neizolovali iba doma, ale dopriali si aj prechádzku na čerstvom vzduchu.

 

Prijaté opatrenia nezafungovali

Lockdown bude predbežne platiť do 3. novembra. „Rozhodli sme sa k opatreniu, za ktoré sa všetkým ospravedlňujem. Bohužiaľ sme v situácii, kedy je nárast dramatický a opatrenia, ktoré sme urobili v minulých týždňoch nefungujú,“ informoval premiér Andrej Babiš s tým, že ak by vláda k takémuto kroku nepristúpila, približne o dva týždne by skolabovalo zdravotníctvo.

 

„Opatrenia sú skutočne nevyhnutné. Zo všetkých testov, ktoré robíme, je až tretina pozitívna,“ dodal Prymula.

 

Ochranné pomôcky pred koronavírusom si môžete objednávať na shop.netky.skNa sklade sú dezinfekčné gély, ale aj ochranné rúška - jednorázové i textilné

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies