Fotograf Filip Kulisev prezentuje Krásy Slovenska na výstave EXPO 2020 v Dubaji

NETKY.SK • 6 Február 2022, 14:00 • 2 min
Fotograf Filip Kulisev  prezentuje Krásy Slovenska na výstave EXPO 2020 v Dubaji

Návštevníci svetovej výstavy EXPO 2020 v Dubaji môžu obdivovať aj krásu slovenskej prírody. Súčasťou nášho pavilónu je totiž výstava Amazing Slovakia fotografa a cestovateľa Filipa Kuliseva.

slovakia

left justify in out

To najkrajšie zo slovenského prírodného a kultúrneho dedičstva prezentuje na veľkoformátových obrazoch. „Cením si, že mám tú česť prezentovať svoju tvorbu na vrcholnom svetovom podujatí ako je Expo. Musím sa priznať, že roky som fotografoval prírodné scenérie výhradne v zahraničí, no v poslednej dekáde čoraz viac vyhľadávam aj slovenské motívy. Slovensko má s výnimkou mora absolútne všetko, čo je atraktívne v turizme. Nie sú to len Tatry, ale aj majestátne historické stavby ako je Spišský hrad, prírodná rozmanitosť Slovenského raja, či technické pamiatky ako sú vodné mlyny na Malom Dunaji. Som veľmi rád, že môžem prispieť k tomu, aby to videl doslova celý svet,“ povedal pri príležitosti Slovenského dňa na Expo 2020 Filip Kulisev.

 

img

 

Výstava je súčasťou expozície Slovakia Travel, ktorá chce odprezentovať Slovensko ako atraktívnu a modernú destináciu, pomôcť cestovnému ruchu, hotelom, aquaparkom a ďalším inštitúciám prežiť ťažké pandemické obdobie a vrátiť zahraničných turistov k nám.

 

„Fotografie Filipa Kuliseva výborne dopĺňajú nielen priestory Slovakia Travel, ale aj celého slovenského pavilónu. Vystavená tvorba má veľkú odozvu u návštevníkov a dotvára tak lepší obraz a predstavu o krásach, ktoré naša krajina ponúka. Môžem potvrdiť, že prezentovaný obsah a moderný vizuálny zážitok sa stáva silnou motiváciou navštíviť Slovensko,“ povedal riaditeľ slovenskej expozície v Dubaji Robert Mojsej.

 

img

 

Diela Filipa Kuliseva môžu návštevníci z takmer dvoch stoviek krajín obdivovať aj na veľkoplošnej 360 stupňovej obrazovke v rozlíšení 4K. Výstava Amazing Slovakia potrvá do 31. marca, ktorý je aj oficiálny záverom Expa 2020 Dubaj.

 

img

 

Cestovateľ a fotograf Filip Kulisev, Master QEP, FBIPP, sa za uplynulé desaťročie prepracoval do svetovej špičky vo fotografovaní prírodných scenérií. Absolvoval viac ako dve stovky individuálnych výstav na Slovensku a po celom svete. Vydal jedenásť kníh, ktoré ukazujú nádheru a rozmanitosť prírody a rozprávajú aj jeho príbehy z ciest.

 

Mohlo by vás zaujímať: ROZHOVOR: Filip Kulisev sa priatelí s monackým kniežaťom Albertom, posiela mu „fotečky“ a on ich komentuje

 

Získal najvyšší európsky titul Master QEP (Qualified European Professional Photographer) v kategórii príroda a zároveň aj najvyšší titul Fellowship od Britského inštitútu profesionálnych fotografov. V roku 2020 sa stal držiteľom zlatej kamery a Európskym profesionálnym fotografom roka v kategórii Dron (FEP European Drone Golden Camera Award). Hľadá krásne a unikátne miesta na Zemi, ktoré prostredníctvom fotografií prináša všetkým milovníkom prírody na Slovensku aj vo svete.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Felecia sefredaktorka
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies