Banánové sušienky: Zdravá pochúťka ku káve

NETKY.SK • 11 Október 2023, 09:30 • 2 min
Banánové sušienky: Zdravá pochúťka ku káve

Máte doma prezreté banány, ktoré by bolo škoda vyhodiť? Urobte si z nich zdravú pochúťku, ktorou potešíte svoje deti i hostí.

slovakia

left justify in out

Banánové sušienky sú vynikajúcim doplnkom ku šálke kávy. Tieto sušienky sú ľahké, krehké a zdravé. Skvele poslúžia ako dezert po obede, ale môžete si ich dopriať kedykoľvek počas dňa. Recept je veľmi jednoduchý a zvládne ho aj ten, kto nie je skúsený v kuchyni. Čo budete potrebovať na sušienky? Na prípravu banánových sušienok budete potrebovať polovicu hrnčeka nesoleného masla, hrnček cukru, vajíčko, 3 roztlačené banány, lyžičku jedlej sódy, hrnček múky, hrnček ovsených vločiek, štipku soli, škoricu, muškátový orech a nasekané pekanové orechy. Sušienky môžete urobiť aj bez múky a nahradiť ju výlučne ovsenými vločkami. Podľa svojej chuti môžete pridať aj kúsky čokolády, sušené hrozienka, vanilkovú príchuť alebo orechy vlašské alebo lieskové.

Jednoduchý postup: Maslo a cukor vymiešajte do nadýchanej hmoty. Potom pridajte vajíčko a miešajte, kým nevznikne svetlá, lesklá kaša. S touto zmesou potom zmiešajte roztlačené banány a jedlú sódu. Všetky suché ingrediencie zmiešajte a pridajte do banánovej zmesi. Potom pridajte korenie, orechy a kúsky čokolády. Z cesta vytvorte kúsky, ktoré najprv v dlaniach vytvarujete a potom roztlačíte do tvaru sušienky. Pečte ich zhruba 15 minút v rúre predhriatej na 180 °C. Než ich podáte, nechajte sušienky vychladnúť. Uchovávajte ich v dóze s viečkom, pokiaľ však nezmiznú hneď prvý deň.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Monika
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies