V centre Mogadiša sa odohral ďalší samovražedný atentát

NETKY.SK • 15 December 2016, 10:12 • 2 min
V centre Mogadiša sa odohral ďalší samovražedný atentát

MOGADIŠO - Somálska metropola Mogadišo bola dnes dejiskom samovražedného atentátu spáchaného pomocou výbušniny nastraženej v aute.

slovakia

left justify in out

K výbuchu došlo v centre mesta na kontrolnom stanovišti somálskej polície v blízkosti divadla, nachádzajúceho sa asi 500 metrov od prezidentského paláca informovala agentúra Reuters. Podľa očitých svedkov po výbuchu bolo počuť streľbu.

 

Jeden z policajtov pre Reuters uviedol, že samovražedný atentátnik odpálil výbušniny vo vozidle po tom, ako mu polícia nariadila zastaviť na kontrolnom stanovišti. Koncom uplynulého týždňa sa v Mogadiše odohrali dva samovražedné atentáty, ku ktorým sa prihlásili islamistické milície aš-Šabáb. Sobotňajší atentát v mogadišskom prístave si vyžiadal najmenej 16 obetí.

 

Extrémisti z aš-Šabábu napojení na al-Káidu v Somálsku už dlhodobo páchajú násilnosti. Napriek tomu, že sa vládnym silám a ich spojencom podarilo vytlačiť extrémistov z ich bášt na juhu a v centrálnej časti Somálska, pokračujú v útokoch, pričom sa zameriavajú na vládnych predstaviteľov i na domácich a zahraničných vojakov.

 

Podľa analytikov existujú obavy, že zintenzívnenie útokov aš-Šabábu by mohlo viesť k ďalšiemu odkladu prezidentských volieb, ktorých termín bol stanovený na 28. decembra. Prezidentské voľby v Somálsku boli kvôli neistej bezpečnostnej situácii odložené už trikrát.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies