V Bratislave štartujú AnimeSHOW a Game Expo 2016, prídu aj historickí šermiari

NETKY.SK • 18 Marec 2016, 08:10 • 2 min
V Bratislave štartujú AnimeSHOW a Game Expo 2016, prídu aj historickí šermiari

BRATISLAVA - Už 9. ročník AnimeSHOW - medzinárodného festivalu anime, mangy, japonskej kultúry, sci-fi a fantasy otvoria dnes o 13.00 h v bratislavskom Dome kultúry Ružinov.

slovakia

left justify in out

Paralelne s ním sa koná 8. medzinárodná výstava počítačových, kartových a stolových spoločenských hier Game Expo. Minulý rok podujatie zaznamenalo vyše 10.000 návštevníkov, tento rok láka aj na vystúpenie skupiny historického šermu Templári z Hradu Bagras, ktorí budú predvádzať simulované bitky stredoveku. Nadšenci dobových šermiarskych bitiek budú môcť obdivovať i historické stany, zbrane a kuchyňu. Vyskúšať si môžu lukostreľbu či jazdu na koňoch.

 

AnimeSHOW ponúka program v sekciách Anime, Japonsko, Sci-fi & Fantasy, Popkultúra a Kórea. V sprievodných podujatiach nechýba obľúbená kostýmová súťaž Cosplay, ktorej víťaz pocestuje do európskeho finále v Londýne, či súťaž o najlepšie kreslené dielo v kategóriách FanArt a Original Art. Filmoví priaznivci si môžu pozrieť najnovšie trháky Mad Max: Fury Road, Posledný lovec čarodejníc, Pixels, Hotel Transilvania 2, Hobbit 3 a množstvo filmov s comicsovou, fantasy alebo anime tematikou.

 

Výstava Game Expo 2016 tradične ponúka počítačové hry, retro hry, kartové a stolové hry, prednášky a prezentácie, LARPy a herné filmy. Festival tiež privíta tvorcov hry Blood Will Be Spilled z Doublequote Studio. Ide o mladých Slovákov, ktorí na festivale nielen porozprávajú o hre samotnej, ale priblížia aj jej zaujímavý príbeh. Program ďalej tvoria PC turnaje League of Legends, HearthStone a Counter Strike: Go. Herné a filmové soundtracky na klavíri odohrá Marek Čabák.

 

Na akcii nebudú chýbať japonské herné automaty, najnovšie herné konzoly a retro sekcia s historickými konzolami Nintendo a Sega či LaserGame aréna. Festivaly zatvoria svoje brány v nedeľu 20. marca. Organizátorom je OZ AnimeCrew v spolupráci s Veľvyslanectvom Japonska v Slovenskej republike.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies