V Banskej Bystrici vzniklo miesto slúžiace pre ľudí v núdzi

NETKY.SK • 5 November 2022, 08:00 • 2 min
V Banskej Bystrici vzniklo miesto slúžiace pre ľudí v núdzi

BANSKÁ BYSTRICA - V Banskej Bystrici vzniklo miesto, ktoré je prvou pomocou pre ľudí v núdzi. Poskytuje základné sociálne poradenstvo a aj pomoc pri zabezpečovaní prepravy pre ľudí so zdravotným znevýhodnením.

slovakia

left justify in out

TASR o tom vo štvrtok informovala hovorkyňa banskobystrického primátora Dominika Adamovičová. Dodala, že súčasťou sú aj prístup k internetu, možnosť tlačiť a skenovať dokumenty, ale aj pomoc s ubytovaním či integráciou utečencov z Ukrajiny. Pripomenula, že o bezplatné sociálno-poradenské služby môžu požiadať obyvatelia v núdzi i návštevníci mesta v novootvorených priestoroch na ulici Kláry Jarunkovej 1. Zriadilo ju mesto v spolupráci s Územným spolkom Slovenského Červeného kríža v Banskej Bystrici. Kancelária prvého kontaktu bude otvorená každý pracovný deň v čase od 9.00 do 13.00 h. K dispozícii v nej budú štyria vyškolení pracovníci. Hovorkyňa spomenula, že ľudia do kancelárie môžu prísť s rôznymi problémami. Patria sem strata zamestnania, prudká inflácia, vysoký nárast cien potravín či energií. Doplnila, že priestor aj toalety sú bezbariérové, nachádza sa v ňom detský kútik i miesto na prebaľovanie a k dispozícii je aj rýchle občerstvenie. "Ambíciou je postupom času vybudovať kaviareň, v ktorej budú zamestnaní zdravotne a sociálne znevýhodnení obyvatelia," spresnila. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies