V africkej Keni príjmu výletnú loď s 2 500 turistami, keďže je zaznamenané oživenie tamojšieho sektora

NETKY.SK • 5 Február 2024, 14:43 • 2 min
V africkej Keni príjmu výletnú loď s 2 500 turistami, keďže je zaznamenané oživenie tamojšieho sektora

MOMBASA - Luxusná výletná loď s 2 500 zahraničnými turistami vrátane 200 Číňanov zakotvila v sobotu v kenskom prístavnom meste Mombasa, keď vysokí predstavitelia zopakovali, že po prestávke spojenej s pandémiou je oživenie sektora na dobrej ceste.

slovakia

left justify in out

Alfred Mutua, tajomník kabinetu pre cestovný ruch a divočinu, bol medzi úradníkmi, ktorí dostali výletnú loď MSC Poesia, ktorej 1000-člennú posádku tvorilo 20 Keňanov. "Ako krajina sme hrdí na to, že na palube výletnej lode prijímame návštevníkov, ktorí opätovne potvrdili, že zostávame špičkovou turistickou destináciou," povedal Mutua a dodal, že v roku 2023 Keňa prijala 3 123 turistov, ktorí cestovali luxusnou loďou.

 

Od januára tohto roku už Keňa prijala viac ako 5 000 cestujúcich na luxusných výletných lodiach, uviedol Mutua s tým, že cestovný ruch na výletných plavbách zažil po pandémii COVID-19 oživenie.

"Očakávame viac ako 12 000 návštevníkov, ktorí sem prídu prostredníctvom výletných lodí. Keňa by mala ročne prijať 140 000 návštevníkov výletnými loďami," povedal Mutua. Dodal, že Keňa rokuje s výletnými loďami o predaji malebných atrakcií krajiny, podpore príjazdov turistov, vytváraní pracovných miest a podpore hospodárskeho rastu.

 

Keňa sa zaviazala diverzifikovať produkty cestovného ruchu, vykonávať cielený marketing a zlepšovať bezpečnosť s cieľom zvýšiť ročný počet turistov z priemerných 1,5 milióna na 10 miliónov do roku 2030, povedal Mutua. Mutua taktiež povedal, že cieľom vlády je v roku 2024 vygenerovať 2 miliardy kenských šilingov (približne 12 miliónov amerických dolárov) z výletnej turistiky, pričom prioritou je posilnenie verejného zdravia s cieľom prilákať ďalšie luxusné lode.

 

Mutua uviedol, že prebiehajú diskusie s majiteľmi výletných lodí, aby sa zabezpečilo, že ich pasažieri budú očkovaní proti žltej zimnici predtým, ako sa vydajú na cestu na kenské pobrežie, v súlade s protokolmi Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO). Mutua tiež poznamenal, že oslobodenie od vízovej povinnosti v kombinácii s bezproblémovými postupmi odbavenia v prístave Mombasa zvýšilo rast výletnej turistiky v Keni.

 

Výletný parník od Mediterranean Shipping Company (MSC Poesia), jedno z najväčších luxusných plavidiel, ktoré kotví v prístave Mombasa, meria 294 metrov, robí krátke medzipristátia v rôznych prístavoch po celej Afrike.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Xinhua, Foto: Wikipedia / Pjotr Mahhonin
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies