Exprezident Andrej Kiska ostro skritizoval Róberta Fica

NETKY.SK • 11 December 2020, 14:05 • 2 min
Exprezident Andrej Kiska ostro skritizoval Róberta Fica

BRATISLAVA - Andrej Kiska dnes na sociálnej sieti ostrým tónom okomentoval vládnutie Róberta Fica.

slovakia

left justify in out

Výpoveď bývalého riaditeľa Kriminálneho úradu finančnej správy Ľudovíta M. nenechala chladným ani exprezidenta SR, Andreja Kisku. 

 

Kauza KTAG


Exprezident Andrej Kiska čelí od začiatku decembra 2019 stíhaniu v kauze KTAG. Polícia ho obvinila z pokračujúceho zločinu daňového podvodu vo forme organizátorstva.

 

Podľa polície si firma neoprávnene dala do nákladov výdavky na Kiskovu kampaň pred prezidentskými voľbami v roku 2014, ktoré vyhral. KTAG tak zaplatila nižšie dane. Medzičasom firma dane doplatila. 


Exprezidenta v kauze zastupuje známy advokát Daniel Lipšic. Ten podal v marci tohto roku žiadosť o to, aby polícia Kisku zbavila obvinenia. Polícia tak urobiť odmietla, pričom  nezabrala ani námietka, že vyšetrovateľ, ktorý prípad riešil, môže byť zaujatý.


Výpoveď Ľudovíta M. 


Kiska v statuse na sociálnej sieti najprv citoval výpoveď Ľudovíta M.

„V ďalšom čase prišlo stretnutie medzi Norom (Norbert B.), Tiborom G., Robom K. a Peťom H. a Béďom S., kde sa dohodla stratégia, že sa znova otvoria tieto trestné veci a bude tak vytvorený tlak na Kisku v oblasti politiky” .


Podľa exprezidenta SR a bývalého predsedu strany Za ľudí Andreja Kisku, to dokazuje, že jeho stíhanie pre daňové priznania spoločnosti KTAG boli účelové a politické. 

 

Kiska o Ficovi


Ako ďalej napísal na svojom profile tlak bývalého premiéra Roberta Fica, strany Smer-SD a polície na jeho osobu sa neustále zvyšoval, ako sa blížila voľba ústavných sudcov a parlamentné voľby”.  

 

Kiska tvrdí, že to súviselo s jeho neochotou vymenovať Fica, v prípade zvolenia parlamentom, za sudcu Ústavného súdu SR.

Polícia podľa Kisku v tomto prípade neustále menila vyšetrovateľov len preto, aby ho z niečoho obvinili. 

 

„O činnosti skupiny okolo Norberta B. a to, že som cieľom jej diskreditácie, som sa dozvedel ešte počas môjho pôsobenia vo funkcii prezidenta. Človek, ktorý mi to povedal, bol vysoko postavený, mal zo zákona možnosti, ako sa veci dozvedieť, vedieť veľa a nemôcť o tom verejne hovoriť. Nemal som to ako overiť, ani na koho sa obrátiť. Všetko mali v tom čase pod kontrolou Fico s Kaliňákom,” doplnil Kiska.


Andrej Kiska ďalej uviedol, že nevie, nakoľko detailné informácie o konaní polície proti jeho osobe, mal bývalý premiér a súčasný predseda strany HLAS, Peter Pellegrini.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zaleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies