Vo štvrtok začína proces s dvojicou obvinených v kauze Judáš

NETKY.SK • 5 Júl 2021, 15:04 • 2 min
Vo štvrtok začína proces s dvojicou obvinených v kauze Judáš

BRATISLAVA - Vo štvrtok 8. júla začína na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku hlavné pojednávanie s Petrom G. a Ladislavom V., ktorí figurujú v kauze známej ako Judáš.

slovakia

left justify in out

Dvojicu prokurátor Úradu špeciálne prokuratúry obžaloval pre obzvlášť závažný zločin prijímania úplatku. Peter G. pôsobil v minulosti ako šéf kontrarozviedky Slovenskej informačnej služby a Ladislav V. ako policajt. Obaja obžalovaní sú stíhaní väzobne. V prípade dokázania viny pred súdom im hrozí trest odňatia slobody v trvaní od 10 do 15 rokov.

 

Súvisiaci článok: Podali obžalobu na dvoch obvinených v kauze Judáš

V rámci kauzy Judáš zameranej na korupciu predstaviteľov bezpečnostných zložiek pôvodne stíhali aj bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského.

 

Prečítajte si tiež: Bývalý SIS-kár Boris Beňa si dnes vypočul rozsudok. Vyviazol s podmienkou a peňažným trestom

 

Po jeho smrti však stíhanie zastavili. Ďalší, konkrétne bývalý námestník riaditeľa Slovenskej informačnej služby Boris Beňa a viceprezident finančnej správy Daniel Čech, uzavreli s prokurátorom dohody o vine a treste, ktoré súdy schválili. V prípade bývalého riaditeľa útvaru zvláštnych policajných činností Jozefa R. bola zase podaná samostatná obžaloba.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies