Už dlho sa vám nedarí? Možno je problém v tomto

NETKY.SK • 22 Január 2021, 11:45 • 2 min
Už dlho sa vám nedarí? Možno je problém v tomto

Keď sa občas nedarí, je to celkom prirodzený jav.

slovakia

left justify in out

Nikomu predsa neustále nesvieti slnko a niekedy aj najšťastnejší ochutná niečo horkasté. Ak sa však trápenie opakuje a rado sa vracia, potom človek začne logicky premýšľať, čia je to chyba.


Nie sú na vine
Na vine nie sú hviezdy a ani problém netkvie v niečom tak romanticky nádhernom, až by sa o tom dal napísať román.


Pravdaže, nechcem zovšeobecňovať, lebo príčina nešťastia môže byť všelijaká. Ale možno je oveľa menej náročná než by sa ktokoľvek nazdal a možno náprava nevyžaduje až toľko námahy.

 

Život a smrť
„V moci jazyka je život a smrť, a kto ho rád používa, naje sa jeho ovocia," napísal najmúdrejší muž v dejinách - kráľ Šalamún. Myšlienku vtesnal do knihy Prísloví, ktorá je, ako inak, súčasťou Biblie.


Je to neuveriteľné, ale slovo (či už dobré alebo zlé), má v sebe dosiaľ neobjavenú moc. Človek by predpokladal, že kým niečo povie, nemôže sa nič zmeniť. Veď je to len jedna veta, zopár slabík a niekoľko písmen, tak ako by sa mohol ovplyvniť život?

 

img


Pravda je taká, že sa často zabúda na dôležitosť vyjadrenia. Koniec koncov Boh stvoril svet len vďaka tomu, že niečo povedal. Stačilo vysloviť a objavila sa zem v takej podobe, v akej sa pozná aj v súčasnosti.

 

Z toho vyplýva, že aj ľudský tvor dostal do vienka schopnosť slovne tvoriť, ale aj ničiť. Vetou sa dá zraniť, ale aj obviazať ranu. Je možné povzbudiť, ale aj odradiť či nebodaj vystrašiť. Boh neustále stvorenie nabáda k tomu, aby viac premýšľalo nad tým, čo hovorí.

 

Viera
V prvom rade je nutné zmeniť spôsob premýšľania a rozprávania o sebe samom. Nie, nemám na mysli pozitívne prehlasovanie, na aké nabáda nejedna osobnosť, ktorá si v spoločnosti získala prívlastok motivačná.

 

Pozitívne myslenie bez viery je podobné ako liek bez liečiva. Viera založená na tom, čo povedal Boh, je skutočne premieňajúca. Najvyšší si o človeku myslí, že je majstrovským dielom, že je utkaný precízne a ani trochu nie nešikovne. Navyše všemohúci vie, že pre každého existuje výnimočný dar, ktorým sa líši od zvyšku populácie

 

img

.
Nech má ľudská reč v sebe nádej, a nie zatratenie. A ak by ešte ktosi pochyboval, či to priamo súvisí so šťastím, potom pridávam ešte jeden verš z Biblie.

 

V ňom sa píše, že ak chce niekto vidieť dobré dni, potom má na uzde držať svoj jazyk. Slová, ktoré by sa mali vypustiť zo slovníka. 


V praktickom ponímaní je dôležité potriediť a odstrániť z histórie pamäti aj takéto vyhlásenia:
Mne sa nikdy nedarí.
Nič dobré nás tu nečaká.
Nikdy nebudem zdravý.
Všetko, čo robím, je zlé.


Namiesto strachu je najvyšší čas aktivovať už zmienenú vieru. Áno, deje sa veľa zlého, ale nebude to tak navždy. Je to len obdobie, ktoré pominie a stane sa niečo úžasné!

 

Mohlo by vás zaujímať: Zaspala ako maturantka, zobudila sa ako bábätko



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies