Chirurg prekvapuje choré deti ručne kresleným obrázkom

NETKY.SK • 27 Január 2020, 16:39 • 2 min
Chirurg prekvapuje choré deti ručne kresleným obrázkom

Americký detský chirurg vymyslel spôsob, ako potešiť svojich malých pacientov. Tí majú pred operáciou často strach, a pohľad na jazvu ich často vydesí. Robert Parry sa preto rozhodol odvrátiť ich pozornosť od bolesti, jazvy zakrýva ručne kreslenými obrázkami.

slovakia

left justify in out

Napriek tomu, že v detskej nemocnici sa personál snaží čo najviac ukľudniť malých pacientov, často sa stáva, že majú deti z návštevy lekára a operácie traumu. Lekár Robert Parry vymyslel však kreatívny spôsob, ako potešiť drobcov.

 

img

Kresby trvajú Dr. Parrymu okolo 5 minút

 

Na pacientoch mu skutočne záleží

Ako lekár pôsobí v detskej nemocnici v Ohiu už od roku 2011. Za obdobie 9 rokov stihol vykonať už 11 000 operácií. Svojim malým pacientom kreslí obrázky rozprávkových postavičiek, logá športových klubov a podobné kresbičky, ktoré zakrývajú ich jazvy.

 

img

 

"Vždy si po operácii nájde čas, aby jazva nebola jedinou spomienkou na chirurgický zákrok. Deti prekvapuje ručne kresleným obrázkom," vyjadrilo sa vedenie detskej nemocnie Akron.

 

img

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Gabriela Nagyova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies