Vyšetrovanie únosu a vraždy sa neposunulo ani po 25 rokoch

NETKY.SK • 31 August 2020, 14:52 • 2 min
Vyšetrovanie únosu a vraždy sa neposunulo ani po 25 rokoch

BRATISLAVA - Už 25 rokov čakáme na potrestanie páchateľov únosu a vraždy, posun v ich dolapení nenastal. V súvislosti s výročím únosu Michala Kováča mladšieho to v pondelok uviedla poslankyňa Národnej rady (NR) SR Anna Remiášová (OĽANO).

slovakia

left justify in out

Vražda policajta 

Akciou tajnej služby sa vtedajšia štátna moc pod vedením Vladimíra Mečiara podľa hnutia OĽANO pokúsila diskreditovať nepohodlného prezidenta. Hnutie poznamenalo, že kauza vyvrcholila vraždou bývalého policajta Róberta Remiáša.

 

img

 

Syn poslankyne Remiášovej 

"Hoci uplynuli tri roky od zrušenia hanebných Mečiarových amnestií, žiadny posun v polapení páchateľov nenastal," uviedla matka zavraždeného Remiáša a poslankyňa Remiášová. Tvrdí, že existujú dôvodné podozrenia, že chobotnica "justičnej mafie", odhalená pri kauzách podnikateľa Mariana K., bola aktívna aj v tomto prípade.

 

img

 

Blízke vzťahy s Ivanom Lexom 

"Dokonca po zrušení amnestií," podotkla s tým, že viacerí sudcovia aktuálne súdení za korupciu mali mať blízko aj k exriaditeľovi Slovenskej informačnej služby Ivanovi Lexovi. "Verím, že darebákom v talároch, ktorí držali ochrannú ruku nad Marianom K., Lexom a ďalšími zloduchmi, definitívne odzvonilo a Slovensko sa dozvie mená páchateľov, ako aj ich vymerané tresty," uzavrela.

 

img

 

Od únosu Michala Kováča ml., syna prezidenta SR Michala Kováča, uplynulo dnešným dňom 25 rokov. Zo skutku jeho zavlečenia do zahraničia je podozrievané vtedajšie vedenie Slovenskej informačnej služby (SIS), s prípadom súvisí aj smrť Róberta Remiáša.

 

Spory prezidenta a premiéra 

Únos sa odohral v atmosfére sporov medzi premiérom Vladimírom Mečiarom a prezidentom Michalom Kováčom, kauza poznamenala slovenskú politickú scénu na desaťročia. Vyšetreniu bránili roky amnestie, ktoré na skutok vydal v roku 1998 premiér Mečiar ako zastupujúci prezident. Mečiarove amnestie sa poslancom NR SR podarilo prelomiť 5. apríla 2017.

 

 

Prepojene Remiáša 

Róbert Remiáš zomrel 29. apríla v roku 1996 pri výbuchu svojho auta. Bývalý policajt slúžil ako spojka medzi svedkom únosu Michala Kováča mladšieho Oskarom Fegyveresom a niekdajším novinárom Petrom Tóthom. Jeho vraždu polícia stále vyšetruje.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona