EFL Cup: Arsenal vyradil Bielsov Leeds, Chelsea postúpila po penaltovom rozstrele

NETKY.SK • 27 Október 2021, 09:54 • 2 min
EFL Cup:  Arsenal vyradil Bielsov Leeds, Chelsea postúpila po penaltovom rozstrele

LONDÝN – Londýnske kluby si v osemfinále EFL Cupu poradili na jednotku. Kanonieri zdolali vždy nebezpečný Leeds United a Chelsea si po penaltovom rozstrele poradila so Southamptonom.

slovakia

left justify in out

Artetov Arsenal sa postupne zlepšuje!

Osemfinálový zápas medzi dvoma historickými klubmi Premier League dopadol lepšie pre kanonierov z Londýna. Zverenci Mikela Artetu sa po hrôzostrašnom začiatku sezóny postupne zlepšujú a v utorňajšom zápase vyradili Bielsov Leeds výsledkom 2:0.

 

Hra bola pomerne vyrovnaná, oba tímy vyslali na súpera 14 striel, ale všetko sa rozhodlo v druhom polčase. Mužom okamihu bol obranca Calum Chambers, ktorý sa na ihrisko dostal v 55. minúte a prvým dotykom s loptou poslal kanonierov do jednogólového vedenia. 

 

Arteta výrazne pozmenil zostavu a dal šancom mladíkom, ktorý až tak veľa herného času v PL nedostávajú. Mladí chlapci dôveru Artetu využili a v 69. minúte spečatil výhru Arsenalu anglický útočník Eddie Nketiah

 

Vo štvrtfinále pravdepodobne narazia na zložitejšieho súpera, ktorý vznikne z dvojice Preston/Liverpool

 

 

Líder PL zdolal Southampton až po penaltách

Doterajší líder anglickej ligy v osemfinále narazil na Southampton, ktorý Chelsea značne znepríjmenil pohodový postup do štvrťfinále.

 

Chelsea sa musela zaobísť bez svojich hviezdnych hrotových útočníkov Romelua Lukakua a Tima Wernera, ktorí sa stále zotavujú zo zranenia. 

 

V závere prvého polčasu sa na Stamford Bridge dostala Chelsea do vedenia zásluhou Nemca Kaia Havertza. Southampton na začiatku druhého polčasu okamžite vyrovnal, za hostí sa presadil Adams a ďalší gól v zápase už nepadol.

 

V penaltovom rozstrele boli úspešnejšími domáci, za Chelsea zaváhal iba Mason Mount a na druhej strane nepremenila dvojica Walcott a Smallbone

 

Chelsea sa tak mohla radovať z postupu do štvrťfinále, kde na nich bude čakať lepší z dvojice Stoke/Brentford.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona