Slovákom vyšiel úvodný zápas na Nemeckom pohári, Rakúsko zdolali 7:1

NETKY.SK • 9 November 2023, 15:30 • 2 min
Slovákom vyšiel úvodný zápas na Nemeckom pohári, Rakúsko zdolali 7:1

LANDSHUT - Slovenskí hokejisti zvládli svoj úvodný zápas na Nemeckom pohári, vo štvrtok zvíťazili v Landshute nad Rakúskom 7:1. O svojom triumfe rozhodli už v prvej tretine, ktorú vyhrali 4:0. V zápase sa dvoma gólmi blysli Oliver Okuliar a Jozef Baláž.

slovakia

left justify in out

Slovenskí hokejisti vo svojom úvodnom zápase na Nemeckom pohári triumfovali nad Rakúskom hladko 7:1, keď už po pätnástich minútach viedli 4:0.

 

Zverencom trénera Craiga Ramsayho sa tak podarilo vyhnúť situácii spred roka, keďže Slováci vlani na rovnakom turnaji v Krefelde vo svojom úvodnom zápase sezóny podľahli Rakúšanom 2:3 po predĺžení. Najlepšími hráčmi duelu vo Fanatec Arene boli Vinzenz Rohrer a dvojgólový Jozef Baláž.

 

V jubilejnom 40. vzájomnom zápase dosiahli Slováci 32. víťazstvo, okrem toho sa zrodili aj dve remízy a 6 triumfov Rakúšanov. V minulej sezóne si obaja súperi zmerali sily trikrát a v dvoch prípadoch sa z úspechu tešili hokejisti Rakúska. Ďalšími súpermi Slovákov v Landshute budú Dáni (sobota 11. november / 11.00) a domáci reprezentanti (nedeľa 12. november / 14.30).

I. tretina

Celá úvodná tretina patrila slovenskému tímu, ktorý šiel do vedenia presilovkovým gólom Samuela Takáča z 8. minúty. Po ňom v rýchlom slede skórovali ešte Jozef Baláž, Oliver Okuliar a opäť Baláž. Tretí a štvrtý gól tímu SR delilo v 15. minúte iba 20 sekúnd.
„Prvá tretina na vydarila. Začali sme dobre a dobre sme napádali. Rakúšanov sme prakticky do ničoho nepustili a náš náskok je zaslúžený. Musíme však ďalej hrať to isté – rýchlo a dopredu. Nie je dôvod, aby sme poľavili,“ komentoval Takáč po prvej tretine v prenose JOJ Šport.

 

II. tretina

V prostrednej tretine síce za Rakúšanov skorigoval Nico Feldner, no neskôr v početnej výhode upravil Lukáš Cingel na 5:1 a už o sedemnásť sekúnd neskôr pridal šiesty slovenský gól Okuliar. „Súper nemal po prvej tretine čo stratiť, preto sme čakali, že zvýšia agresivitu a aktivitu. Myslím si, že stále to máme vo svojich rukách,“ komentoval po druhej dvadsaťminútovke obranca Michal Ivan.

 

III. tretina

Výborný vstup do sezóny spečatil gólom v tretej tretine Martin Faško-Rudáš.

Slováci dosiahli najvyšší triumf za ostatný rok, predtým naposledy na MS 2022 zdolali Dánov zhodne 7:1. „Sme spokojní, že sme zvíťazili vysoko 7:1. Potešili ma moje dva góly, ale viac teší viťúzstvo a výkon, ktorý som predviedol,“ povedal po súboji dvojgólový útočník Oliver Okuliar.
„Som spokojný s väčšinou zápasu, ale stále je dosť vecí, z ktorých sa môžeme učiť. Teší má, čo dnes chlapci predviedli,“ zhodnotil tréner Ramsay podľa JOJ Šport a pred víkendom doplnil: „Chceme hrať rýchlo, ukázať náš najlepší výkon a prezentovať sa našim štýlom hry.“

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: TASR, SITA, Foto: HNonline / TASR / SZĽH / Andrej Galica
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies