Útok na hotel v Somálsku sa skončil, zahynulo 17 ľudí

NETKY.SK • 28 Marec 2015, 06:47 • 2 min
Útok na hotel v Somálsku sa skončil, zahynulo 17 ľudí

MOGADIŠO - Somálske bezpečnostné sily získali kontrolu nad hotelom v metropole Mogadišo, v ktorom boli ozbrojenci z militantnej skupiny aš-Šabáb zabarikádovaní viac než 12 hodín. Prepad hotela si vyžiadal najmenej 17 obetí na životoch, oznámili dnes miestni predstavitelia.

slovakia

left justify in out

Kapitán Muhammad Husajn zo somálskej polície podľa agentúry AP informoval, že streľba utíchla a zasahujúce jednotky majú prístup k celej budove. Predtým uviedol, že ozbrojenci zrejme obsadili tretie a štvrté podlažie hotela Maka al-Mukarrama.

 

 

Ozbrojenci prepadli hotel v piatok v čase, keď sa v ňom nachádzali prominentní somálski politici, diplomati, vládni úradníci i žurnalisti. Pred budovou odpálili bombu uloženú v aute a následne sa vyhodil do vzduchu samovražedný útočník. Militanti vyzbrojení samopalmi vtrhli dnu a strieľali do hostí i zamestnancov. Medzi mŕtvymi je podľa vlády aj stály zástupca Somálska pri OSN Ženeve.

 

Hnutie aš-Šabáb bolo založené v roku 2006 a má blízko k al-Káide. Jeho cieľom je vytvoriť štát, ktorý bude uplatňovať islamské právo šaría. Somálsko boju s aš-Šabábom za podpory Africkej únie.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies