Meteorológovia varujú pred dažďom, na utorok a stredu vydali výstrahy

NETKY.SK • 16 Máj 2023, 11:30 • 2 min
Meteorológovia varujú pred dažďom, na utorok a stredu vydali výstrahy

BRATISLAVA - Meteorológovia varujú pred dažďom, na utorok a stredu (17. 5.) vydali výstrahy prvého a druhého stupňa, ktoré platia pre takmer celé územie Slovenska. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informuje na svojom webe.

slovakia

left justify in out

Výstrahy druhého stupňa platia pre celý Bratislavský kraj a okresy Myjava, Senica, Skalica a Trnava od utorka 13.00 h do stredy 13.00 h. "Ojedinele sa očakáva výskyt intenzívneho dažďa s úhrnom zrážok 55 až 65 milimetrov," priblížili meteorológovia. Tento úhrn zrážok predstavuje podľa nich zvýšené nebezpečenstvo pre ľudské aktivity. "Predpokladaný úhrn a intenzita zrážok sú v danej ročnej dobe a oblasti nadpriemerné a pravdepodobnosť spôsobenia škôd je vysoká," upozornili.

 

Výstrahy prvého stupňa pred dažďom platia od pondelka do utorka aj na celom území Banskobystrického a Nitrianskeho kraja, takmer na celom území Trenčianskeho, Žilinského a Prešovského kraja a v okresoch Gelnica, Košice-okolie, Rožňava, Spišská Nová Ves, Dunajská Streda, Galanta, Hlohovec a Piešťany. Meteorológovia tam ojedinele očakávajú výskyt dažďa s úhrnom zrážok 50 až 60 milimetrov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona