Rusko uverejnilo liek, ktorý by mal vyliečiť nakazených koronavírusom

NETKY.SK • 31 Január 2020, 14:45 • 2 min
Rusko uverejnilo liek, ktorý by mal vyliečiť nakazených koronavírusom

Ruské Ministerstvo zdravotníctva uverejnilo správu, podľa ktorej disponujú s troma liekmy, ktoré môžu vyliečiť koronavírus. Ten sa naďalej šíri z Číny, počet obetí každým dňom narastá.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Lekári sa snažia nájsť liečivo

Lekári na celom svete sa snažia nájsť liek, ktorý by vyliečil nakazených koronavírusom 2019 nCoV. Medzi tých, ktorí sa snažia šírenie vírusu zastaviť, patria aj Rusi, ktorým sa to podľa všetkého aj podarilo. Uverejnili kombináciu 3 liekov, ktoré by nakazených pacientov mohli vyliečiť

 

img

Mikroskopický záber koronavírusu

 

Aký liek nás má vyliečiť?

S nový koronavírusom sa dá bojovať pomocou ribavirínu, lopinaviru / ritonaviru a interferónu beta-1b. Tieto lieky sa zvyčajne používajú na liečbu hepatitídy C, HIV a roztrúsenej sklerózy. Ministerstvo zdravotníctva neponúka len liek, ale aj návod na jeho použitie s popisom, ako bude liečba prebiehať. Pokyny na liečenie sú určené lekárom v nemocniciach po celom Rusku.

 

img

 

Ribavirín pomohol zastaviť SARS

V roku 2003 vypukla v Číne epidémia SARS a pri liečení nakazených použili práve ribavirín. Nový koronavírus preukázal značnú genetickú podobnosť so SARS, pričom jedno sekvenčné porovnanie ukázalo 79,5 percentnú zhoduPodľa najnovších údajov čínskej vlády je v súčasnosti potvrdených 7711  prípadov nakazenia koronavírusom,  doteraz chorobe podľahlo 213 ľudí.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Gabriela Nagyova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies