V UFC ho nechceli, príliš často húlil. Dnes poráža súperov vo wrestlingovom ringu

NETKY.SK • 5 Máj 2021, 15:18 • 2 min
V UFC ho nechceli, príliš často húlil. Dnes poráža súperov vo wrestlingovom ringu

Ani obrovský talent nezaručuje vo svete športu úspech. Bez potu, driny a dodržiavania pravidiel to jednoducho nejde. Nasledujúce riadky sú venované mužovi, ktorý sa rozhodol kráčať vlastnou cestou a získal pri tom povesť jedného z najkontroverznejších bojovníkov. Milovaný i nenávidený, to je Matt Riddle.

slovakia

left justify in out

Rodák z Pennsylvanie sa na strednej škole venoval zápaseniu a v roku 2004 sa stal šampiónom. V jednom zo súbojov dokonca odpočítal budúcu hviezdu UFC Jona Jonesa a tento moment akoby symbolizoval, kam sa budú kroky mladíka v nasledujúcich rokoch uberať. Po tom, ako dostal jeho tréner padáka, prišiel Riddle o wrestlingové štipendium. Rozhodol sa preto vstúpiť do sveta MMA.

 

 

O schopnostiach mladého bojovníka sa začalo hovoriť po úspešnej kvalifikácii do reality show The Ultimate Fighter, keď knokautoval Dana Simmlera nevídaným spôsobom a na dvoch miestach mu zlomil čeľusť. Do tímu si ho vybral legendárny Rampage Jackson a po skončení show nasledoval podpis kontraktu so svetoznámou spoločnosťou UFC.

 

Riddle si však okrem tréningov rád doprial aj marihuanu. Keďže žil v Nevade, mohol ju fajčiť legálne. „Tráva“ však bola v športových kruhoch zakázaná a vedenie UFC ho po prvýkrát suspendovalo v roku 2012. O rok neskôr mu opäť vyšiel pozitívny test a tak si musel baliť kufre napriek tomu, že v tom čase ťahal sériu štyroch víťazných zápasov v rade a patril medzi veľké talenty zmiešaných bojových umení.

 

 

„Marihuana ma robí šťastným. Pravdepodobne vďaka nej nemlátim svoje tri deti, ktoré neustále kričia. Veď viete, ako to v živote chodí,“ vyjadril sa v jednom z rozhovorov tesne pred prepustením a spustil vlnu kontroverzie. „Každý bude mať výhovorku, prečo bol prepustený. Riddle pred zápasom povedal, že vďaka marihuane nebije svoje deti, no a potom mal pozitívny test. Je to idiot. A to je dôvod, prečo tu už nepracuje, je to blbec,“ penil na tlačovej konferencii prezident UFC Dana White.

 

Negatívny postoj bol však vzájomný. „Ak vyhrám pár zápasov inde a UFC ma bude chcieť späť, odmietnem ich. Danovi Whiteovi a UFC som venoval mnoho rokov života, on mi však poriadne neplatil. Urážal ma, hovoril o mne neslušné veci, akoby som bol menej než človek. Nehnevám sa na neho kvôli tomu, že ma vyhodil. Ale nazývať ma chudákom v čase, keď som štyrikrát za sebou neprehral? Ten holohlavý hlupák ma nemohol kontrolovať,“ vyjadril sa Riddle v roku 2019, keď sa zdalo, že sa na spor dávno zabudlo. „Original Bro“, ako si dnes 35-ročný wrestler hovorí, Whiteovi odpustiť nedokázal ani po rokoch.

 

 

Záchranné laso mu podal profesionálny wrestling, ktorý vždy rád sledoval. Rok po prepustení z UFC zamieril na nezávislú scénu, cestoval po svete a učil sa rôzne štýly zápasenia. Vo wrestlingu sa mu začalo dariť prakticky okamžite a získal prestížny Progress Atlas Championship, WWN Championship a EVOLVE Championship. V roku 2018 podpísal kontrakt s najväčšou wrestlingovou organizáciou sveta WWE, kde pôsobí dodnes.

 

Riddle je známy tým, že zápasí bosý a nepoužíva chrániče na kolená. Dokonca neznáša topánky, vidieť ho môžete len vo farebných „žabkách“. Počas pôsobenia v WWE stihol taktiež spôsobiť menšiu kauzu, keď sa oprel do legendárneho Billa Goldberga. Minulý rok mal na krku škandál so sexuálnym obťažovaním bývalej kolegyne, Riddle však tvrdil, že to bol len krátky románik a ide o pomstu odmietnutej ženy. Postavila sa za neho aj manželka, ktorú s dotyčnou podviedol.

 

 

Po tom, ako na tohtoročnej WrestleManii stratil svoj US Championship v zápase so Sheamusom, sa Riddleovi podarilo vyhrať najväčší zápas kariéry v epizóde programu Monday Night RAW, keď porazil 14-násobného svetového šampióna Randyho Ortona. Jeho najväčším cieľom je však zisk jedného z dvoch svetových titulov, ktoré momentálne nájdeme v WWE.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies