Útočník z egyptskej Hurgady bol podľa vyšetrovateľov stúpencom Islamského štátu

NETKY.SK • 31 Júl 2017, 07:01 • 2 min
Útočník z egyptskej Hurgady bol podľa vyšetrovateľov stúpencom Islamského štátu

KÁHIRA - Egypťan, ktorý v polovici mesiaca nožom zaútočil v egyptskom letovisku Hurgada na skupinu zahraničných turistiek, bol stúpencom džihádistickej skupiny Islamský štát (IS).

slovakia

left justify in out

Muž zabil tri ženy vrátane českej turistky. Podľa bezpečnostných zložiek sa útočník snažil vstúpiť do radov IS a s radikálmi bol v kontakte prostredníctvom internetu. České ministerstvo zahraničných vecí však túto informáciu bezprostredne nepotvrdilo a označilo ju za špekulatívnu.

 

Pri útoku zomreli i dve Nemky, zranenia utrpeli tri ďalšie osoby. Muž začal svoje besnenie na pláži hotela Zahabia, kde ubodal dve nemecké turistky, následne sa premiestnil do susedného hotela Sunny Days, kde poranil ďalšie turistky vrátane Češky. Tá zraneniam podľahla tento týždeň vo štvrtok.

 

Egypťana po čine zadržal hotelový personál a bol vydaný polícii. Muž čelí obvineniam z terorizmu. Úrady sa však doteraz k motívu jeho konania oficiálne nevyjadrili a k zodpovednosti za útok sa dosiaľ neprihlásila žiadna skupina. Muž na sociálnej sieti Facebook prezentoval džihádistické materiály.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies