Dcéra exprokurátra, bývalá súdna pracovníčka, sa v drogovej kauze odvolala. Súd rozhodne začiatkom februára

NETKY.SK • 21 Január 2021, 14:52 • 2 min
Dcéra exprokurátra, bývalá súdna pracovníčka, sa v drogovej kauze odvolala. Súd rozhodne začiatkom februára

Odvolací súd bude začiatkom februára rozhodovať v kauze drogovej trestnej činnosti, za ktorú bola stíhaná aj bývalá súdna úradníčka Veronika Šumichrastová.

slovakia

left justify in out

Odvolací súd bude začiatkom februára rozhodovať v kauze drogovej trestnej činnosti, za ktorú bola stíhaná aj bývalá súdna úradníčka Veronika Šumichrastová. Krajský súd v Bratislave pôvodne vytýčil termín verejného zasadnutia v danej veci na utorok 26. januára, napokon sa však uskutoční o týždeň neskôr, teda druhého februára.

Šumichrastová dostala pre drogovú trestnú činnosť trest sedem rokov väzenia. Odpykať si ho má v ústave s minimálnym stupňom stráženia. Spolupáchateľovi Jozefovi Hricovi uložil súd osemročný trest, ktorý bude umiestnený v ústave so stredným stupňom stráženia. Rovnaký trest uložil súd Andrei Fábikovej, ktorá si ho odsedí v zariadení s minimálnym stupňom stráženia. Súd uznal vinu všetkým trom páchateľom z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov a prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi. 

 

img

 

Polícia trojicu zadržala začiatkom marca 2020 pri akcii Veža, počas ktorej zaistili aj väčšie množstvo kokaínu a marihuany. Podozriví sa podľa výsledkov vyšetrovania od roku 2017 zaoberali predajom kokaínu, a to prevažne v Bratislave. Podľa polície sa na drogovej trestnej činnosti podieľal aj Ladislav L., na ktorého je vydaný medzinárodný zatykač.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies